Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Protiv nadležnih, koji nijesu u stanju ili neće da zaustave primitivno i nezakonito ponašanje DF u Šavniku, podnijećemo prijave

''Svojim nerazumnim i primitivnim ponašanjem pojedini predstavnici DF ponovo su onemogućili nastavak glasanja a time i građanima Šavnika suspendovali pravo demokratskog izbora svojih predstavnika u lokalnom parlamentu''

Pored brojnih poziva i apela koje smo uputili sa svih instanci partije, naši politički oponenti iz redova DF ponovo su nastavili sa sabotažom izbornog procesa u Šavniku koji se iz nedjelje u nedjelju u potpunosti obesmislio, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista. Najavili su da će podnijeti krivične prijave protiv nadležnog tužioca i “svih drugih nadležnih organa zbog nepostupanja po ovlašćenjima”.

“Očekivali smo da će se konačno, uz pomoć nadležnih državnih organa, uspostaviti demokratski princip koji građanima sa pravom glasa na lokalnim izborima u našoj opštini garantuje slobodno izražavanje svoje volje, međutim do toga ni danas nije došlo. Svojim nerazumnim i primitivnim ponašanjem pojedini predstavnici DF ponovo su onemogućili nastavak glasanja a time i građanima Šavnika suspendovali pravo demokratskog izbora svojih predstavnika u lokalnom parlamentu”, isitču iz DPS-a.

Da demokratski principi i tekovine savremene Evrope ne leže u redovima DF, kako ocjenjuju u DPS-u, jasno je svakom “zdravomislećem crnogorskom građaninu, svakoj međunarodnoj organizaciji i predstavniku diplomatskog kora u Crnoj Gori, ali svakako da je svima njima, kao što je i nama, nepojmljivo nečinjenje i neadekvatno postupanje predstavnika aktuelne vlasti i nadležnih institucija naše države”.

“Kao što smo to već i najavili, Demokratska partija socijalista će u narednom periodu podnijeti krivične prijave protiv nadležnog tužioca zbog nepostupanja u konkretnim slučajevima povodom krivičnih prijava protiv lica koja su vršila krivična djela iz oblasti izbornih zloupotreba, ali ćemo podnijeti i krivične prijave protiv svih drugih nadležnih organa zbog nepostupanja po ovlašćenjima i činjenice da već 5. put nijesu u stanju stvoriti uslove da se izbori u Šavniku uspješno privedu kraju”, naglasili su u saopštenju.

Na taj način, ukazuju u DPS-u, zaštiće demokratiju kao sistem vladavine savremenog doba.

“Zaštitećemo Ustav Crne Gore i elementarno ustavno pravo građanina da bira i bude biran, ali i samu našu državu, od samovolje pojedinih partija i društvene klime proizvedene u post tridesetoavgustovskom perodu anarhije, bezvlašća, degradiranja državnog aparata, i u konačnom urušavanja Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
20.11.2022-21:40 21:40

IMA NAS- koji ćemo zaustaviti prljavu srpsku okupatorsku igru. IMA NAS koji smo srcem i dušom uz NAŠ LIJEPI, PREMILI ŠAVNIK I NJEGOVE DIVNE GRAĐANE. IMA NAS-POBIJEDIĆEMO ZLO I MRAK, KOJI NAM NE DAJU DA ŽIVIMO!