Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Prijestonice: Neće proći na Cetinju da kažnjavate antifašiste a veličate četnike

''NO PASARAN! Cetinje će uvijek, kao i do sada, nastaviti da poštuje sve velike žrtve narodnooslobodilačke borbe koje su nas dovele do pobjede i slobode''

Najava da će protiv nastavnice istorije u OŠ “Lovćenski partizanski odred”, Sanje Vujović biti pokrenut disciplinski postupak zbog navodne zloupotrebe učenika u političke svrhe time što su učestvovali u programu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, konačno pokazuje pravo lice nove “crnogorske demokratije”, oličene u ideološkim sljedbenicima fašista – Draže, Baja, Pavla i popa Mace, poručuju iz Odbora DPS Prijestonice.

“I dok se slobodarski svijet ujedinjuje i staje na put povampirenom fašizmu, crnogorska vlast pokušava da pljune po herojima sa Pljevalja, Kupresa, Vilića Guvna, Neretve i Sutjeske. Po besmrtnim herojima Lovćenskog partizanskog odreda, Prve i Četvrte proleterske. Po onih 5.000 boraca i 1.400 poginulih. Po 49 narodnih heroja i po Gradu heroju”, ističu iz cetinjskog DPS-a.

Iz DPS-a “jasno i glasno” poručuju da “ovoga puta neće proći!”

“NO PASARAN! Cetinje će uvijek, kao i do sada, nastaviti da poštuje sve velike žrtve narodnooslobodilačke borbe koje su nas dovele do pobjede i slobode. Bilo je i ostaće slobodarsko i antifašističko”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve