Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Prijestonice: Lažni upad u Cetinjski manastir još jedna manipulacija nacionalista i šovinista

U toku je pokušaj još jedne u nizu manipulacija Demokratskog fronta i njihovog vođe - četničkog vojvode, potpomognuta, crvenim kravatama prerušenim političkim unucima Slobodana Miloševića, a svi zajedno inspirisani klerofašističkim djelovanjem dijela svještenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS Cetinje

U toku je pokušaj još jedne u nizu manipulacija Demokratskog fronta i njihovog vođe – četničkog vojvode, potpomognuta, crvenim kravatama prerušenim političkim unucima Slobodana Miloševića, a svi zajedno inspirisani klerofašističkim djelovanjem dijela svještenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, saopšteno je iz DPS Cetinje.

Saopštenje prenosimo u cjelosti

Ovih dana se čuju najave da vlast, na Badnji dan, priprema upad u Cetinjski manastir koji bi, navodno, trebalo da izvrše pristalice Crnogorske pravoslavne crkve. Cetinjani nikada nijesu otimali tuđe, ali su u svojoj istoriji pokazali da su umjeli da brane ono što je njihovo, ali su umjeli i da sačuvaju drugoga od sebe, što predstavlja najveću vrijednost Cetinja i Crne Gore, tako će biti i ovoga puta.

Dugogodišnjoj šovinističkoj retorici predstavnika SPC i funkcionera DF-a, sada su se pridružile i Demokrate, čime pokazuju svoje pravo lice – da su nacionalistička politička grupacija i da varaju građane drugih nacionalnosti da su građanska partija – posebno Bošnjake i Albance. Njihova šovinistička retorika kojom priželjkuju povratak u devedesete godine i pozivanje na borbu do poslednje kapi tuđe krvi otužna je slika političkih avanturista koji, po ko zna koji put, pokušavaju da obmanu građane, ovoga puta lažima da vlast sa vjernicima CPC planira bilo što za Božić, u odnosu na bilo koji vjerski objekat. Time samo vrijeđaju inteligenciju građana Crne Gore, pa i svojih birača. Tužna je činjenica da njihov duhovni, a stvarni politički vođa, sa dijelom svještenstva, prijeti građanima-vjernicima da će ih isključiti iz Crkve i prokleti ukoliko glasaju DPS. Kao neko ko se u pravoslavnoj crkvi predstavlja kao “vrhunski autoritet”, trebalo bi da zna da je ovo do sada bila nepoznata praksa u bilo kojoj vjerskoj zajednici. Zato, ukoliko želi nekoga da anatemiše, preporučujemo mu da to uradi njegovim “herojima” – Pavlu Đurišiću, Jakovu Jovoviću, ili popu Maci Vukojičiću.

Nakon saopštenja koja su proteklih dana dolazila iz raznih centara iz regiona i svijeta, te dešavanjima u Crnoj Gori i regionu, jasno je da  ovo nema veze sa imovinom crkve, već  da je ovo nastavak neuspjelog pokušaja rušenja Crne Gore kao Države i negiranje svega onoga što su Crna Gora i njeni građanai do sada postigli.

Politika laži, obmana i destrukcije, nikada nije dala rezultate, pa neće ni ovog puta. Država Crna Gora i njene institucije još jednom će dokazati da imaju snage da se izbore sa njihovim namjerama u priželjkivanju destabilizacije Crne Gore i narušavanja multietničkog sklada – najveće vrijednosti crnogorskog društva.

Pokušavaju, ali bezuspješno, po ko zna koji put udariti na crnogorsku slobodu i državnost, ali moraju biti svjesni da im njihovi naumi nikada neće poći za rukom, i zato ih pozivamo  da se okanu ćorava posla i svoju energiju usmjere na izgradnju tolerancije, multietničkog sklada i ljubavi među svim građanima Crne Gore.

Zato pozivamo građane da ne nasijedaju na njihove političke manipulacije, izjave i djelovanja ekstremnih svještenika. Ovakvim provokacijama smo odoljeli devedesetih godina. Odoljećemo i danas!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve