Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS pozvao na sastanak povodom izbora sudija Ustavnog suda

U dopisu upućenom klubovima poslanika, predložio je da sastanak bude održan sjutra u 17 sati u Bijelom salonu parlamenta.

Šef Kluba poslanika DPS Danijel Živković uputio je dopis šefovima poslaničkih klubova da se sjutra organizuje sastanak povodom aktuelne političke krize i izbora sudija Ustavnog suda.

U dopisu upućenom klubovima poslanika, predložio je da sastanak bude održan sjutra u 17 sati u Bijelom salonu parlamenta.

”Uzimajući u obzir da je na sjednici Kolegijuma predsjednice Skupštine Crne Gore, koja je održana 28. novembra 2022. godine, razmatran zahtjev Kluba poslanika Demokratske partije socijalista, na osnovu koga je, uz saglasnost šefova klubova, odgođeno drugo glasanje za četvoro sudija Ustavnog suda za 12. decembar 2022. godine, predlažem da se u najkraćem roku održi sastanak u formatu šefova poslaničkih klubova, kako bismo dogovorom stvorili preduslove za rješavanje institucionalne krize”, navedeno je u dopisu.

Podsjećamo, Živković je nakon posljednjeg sastanka predstavnika parlamentarnih partija kazao da će nakon što se odredi tačan datum vanrednih parlamentarnih izbora i povuče Zakon o predsjedniku, moći da govore o tretmanu prema sudijama Ustavnog suda.

Poslanici bi trebalo 12. decembra da se izjašnjavaju o izboru sudija Ustavnog suda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve