Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

DPS: Potrebna politička i ekonomska stabilnost države

Promjena vlasti od prije dvije godine dovela je do, kako kažu, ''zaustavljanja kapitalnih projekata, bez kojih nema razvoja. Nema novih planova, nema novih puteva, nema novih investicija, nema razvoja''

Vlast formirana 30. avgusta 2020. na dobrom je putu da rastjera sve investitore iz Crne Gore. Tako je naša država za samo dvije godine od atraktivne investicione destinacije postala zemlja koju investitori napuštaju i izbjegavaju, iako i laik zna da investicije omogućavaju punjenje budžeta i da će nas ovakav odnos prema onima koji žele da ulože u našu državu, skupo koštati, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore.

Promjena vlasti od prije dvije godine dovela je do, kako kažu, “zaustavljanja kapitalnih projekata, bez kojih nema razvoja. Nema novih planova, nema novih puteva, nema novih investicija, nema razvoja”.

“Nema javnih radova, a Uprava za saobraćaj samo završava projekte koje smo mi počeli. Osim što ništa nijesu umjeli da pokrenu, ono što smo mi započeli oslobodioci opijeni vlašću i revanšizmom su zaustavili. Stopiran je razvoj sjevera, blokirano je unaprijeđenje zimskih skijališta, a na to se nadovezuju i propali hotelski projekti koji imaju smisla samo ako se gradi infrastruktura”, pojasnili su iz DPS.

Poslije dvije vlade, Krivokapićeve i Abazovićeve, prema njihovim riječima, “došli smo u fazu pred bankrot, sa zdravstvom bez ljekova, i opreme, sa napuštenim projektima, bez investitora, bez mogućnosti bilo kakvih ulaganja u kulturu i obrazovanje”.

“Dakle, oslobodioci su spržili zemlju i došli do faze da su ugrožene javne finansije, da nema novca za prosvjetu, zdravstvo, da dok druge države gledaju kako da dodatnim izdvajanjima pomognu građane, mi gledamo kako da ne bankrotiramo. Abazovićevi ministri krivicu prebaciju na Krivokapićeve, i obrnuto. Niko od njih nema elementarnu odgovornost za ekonomski sunovrat države koji su priredili svojim populističkim, revanšističkim, nedobronamjernim odnosom prema ekonomiji Crne Gore”, dodaju iz DPS.

Dakle, smatrju u DPS, građani moraju da znaju da “situacija u kojoj se nalazimo prevazilazi politiku”.

“To je jedno ekonomsko mrcvaranje države koje vodi do urušavanja javnih finansija i rizika od nedostatka budžetskih sredstava za elementarne potrebe. Zato ova vlast, od 30. avgusta 2020. treba što prije da ode. Politička stabilnost koju je obezbjeđivao DPS sa svojim koalicionim partnerima, uslov je ekonomske stabilnosti, koja nam je prijeko potrebna. U suprotom čeka nas baš ona spržena zemlja, koju su oslobodioci opijeni nedobronamjernošću prema Crnoj Gori, prizivali još prije dvije godine”, zaključuju iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve