Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Potpuno urušen autoritet zdravstvenih vlasti, ministarka da podnese ostavku

Iz DPS-a ističu da današnji skandalozni događaj, uključujući, kako kažu, i prenos vjerskog obreda na Parlamentarnom kanalu u sekularnoj, građanskoj državi, “potpuno je ogolio sistem vrijednosti koji zastupa aktuelna vlast”.

Danas su u Beranama premijer i članovi Vlade grubo prekršili sve epidemiološke mjere koje su prethodno propisali građanima, i u potpunosti urušili svoj i autoritet zdravstvenih vlasti u Crnoj Gori, poručili su iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.

“Slika na kojoj se tiskaju predsjednik Vlade, njegovi ministri i poslanici vladajuće većine, kao i video snimak na kojem premijer Krivokapić, uzgred nevakcinisan, koristi kašiku za pričest u jeku epidemije u zemlji za rekordnim brojem zaraženih, najbolje govori ko čini ovu Vladu”, naveli su u saopštenju.

Iz DPS-a ističu da današnji skandalozni događaj, uključujući, kako kažu, i prenos vjerskog obreda na Parlamentarnom kanalu u sekularnoj, građanskoj državi, “potpuno je ogolio sistem vrijednosti koji zastupa aktuelna vlast”.

“Građani ne mogu u pekaru po hljeb, bez maske i potvrde o vakcinaciji, a premijer i ministri mogu, i to na crkvene svečanosti koje se snimaju kamerama Javnog servisa, da bodu oči građanima. Oni koji treba najviše da vode računa o zdravlju građana, pretvorili su jedan vjerski čin u epidemiološku bombu. Svjesno su srušili zdravstveni sistem i potpuno izgubili legitimitet i pravo da traže od građana da poštuju mjere”, naglasili su iz te partije.

Zbog svega navedenog, kako navode, traže ostavku ministarke zdravlja jer je, kažu, današnji događaj najbolji dokaz da ona i njen tim, nijesu u stanju da sprovedu zdravstvene mjere ni u svom najbližem okruženju.

“Od danas više ne postoji građanin Crne Gore kome nije jasno, da je za ovu Vladu vjerski fanatizam važniji od pokušaja suzbijanja epidemije i spašavanja ljudskih života”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
26.09.2021-19:43 19:43

Čudo nema u prvi plan, bezbjenjaka JADANA.Ovo nije ni premijer ni vlada ni ljcki talog nego kontejnerski. Kad ”osvježi” nije problem biti”reljaksiran”.