Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS posvećena saradnji u oblastima koje su u cilju unaprijeđenja demokratije

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa direktorom za Zapadni Balkan Vestminsterske fondacije za demokratiju Emilom Atanasovskim, i poručio da je DPS posvećena saradnji u oblastima koje su u cilju unaprijeđenja demokratije

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa direktorom za Zapadni Balkan Vestminsterske fondacije za demokratiju Emilom Atanasovskim, i poručio da je DPS posvećena saradnji u oblastima koje su u cilju unaprijeđenja demokratije.

Tokom razgovora je ocijenjeno da DPS ima svijest o važnosti partnerstva sa relevantnim međunarodnim organizacijama koje pružaju podršku većoj participaciji, pluralizmu, pravnoj državi, socijalnoj pravdi i drugim značajnim društveno-političkim pitanjima u oblasti unaprijeđenja demokratije.

Sagovornici su pohvalili dugogodišnje odnose saradnje i razmjene, koji su za rezultat imali aktivno praćenje trendova modernih partija u demokratski razvijenim društvima i implementaciju brojnih standarda u oblasti organizacije i rada partije.

Bogdanović je informisao Atanasovskog o aktivnostima koje se odnose na organizacionu, kadrovsku i programsku reformu unutar partije, kako bi unaprijeđenjem kapaciteta u svim segmentima imali adekvatan odgovor u narednim izbornim ciklusima.

Zaključio je da je DPS imala i ima ključnu ulogu u demokratskom sazrijevanju crnogorskog društva, te da kao državotvorna partija, ostaje istinski posvećena evropskim vrijednostima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve