Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Pokrenuta kampanja Stop nasilju u struci, dr Eraković u Šavniku osudio napad na dr Sanju Bušaj

Besprizorno da bilo ko, vjerovatno politički motivisan, napadne jednu doktoricu, osvjedočenu humanistu, koja je kompletan svoj radni angažman posvetila građanima Šavnika, poručuju iz DPS-a

Demokratska partija socijalista pokrenula je akciju Stop nasilju u struci, koja ima za cilj da spriječi svaki vid nasilja, političkog revanšizma ili progona na radu po bilo kom osnovu, saopšteno je iz te partije.

U tom kontekstu, kako navode, potpredsjednik partije dr Jevto Eraković sa kolegama ljekarima iz Glavnog odbora posjetio je juče Šavnik kako bi pružio podršku dr Sanji Bušaj koja je zbog svoje političke pripadnosti bila žrtva nasilja na radnom mjestu.

“Zajednički je konstatovano da je u ovoj struci, više nego u bilo kom drugom sektoru prisutan revanšizam, pa je ovaj skup podržan od strane kolega iz drugih gradova Crne Gore. Okupljeni su konstatovali da je dr Sanja Bušaj svojim predanim i posvećenim radom zaslužila poštovanje svakog stavnovnika Šavnika, te najoštrije osudili neprijatnosti koje je doživjela”, navodi se u saopštenju.

Eraković je najoštije osudio napad na jednu damu, jednog humanistu, doktoricu koja je kao jedini ljekar u Šavniku svakog dana posvećena stanovnicima ovog grada.

„Siguran sam da se to ne bi dešavalo u ovim krajevima da nema ovih povampirenih vremena i situacija. Nije čudno što se dešava u vremenu ispoljavanja raznih podjela, kada neko želi da Crnu Goru vrati u prošlo vrijeme“, istakao je Jevto Eraković.

Dr Sanja Bušaj, se zahvalila svima na podršci, i podijelila svoj osjećaj da nije sama u svemu što je doživjela.

“Žao mi je što inicijativa kreće iz našeg grada, u koji sam došla prije pet godina, prihvaćena od Šavničana kao njihova i tako se i osjećam. Neprijatnost koju sam doživjela predstavlja čin pojedinca i nadam se da će se na ovom sve završiti”, kazala je dr Sanja Bušaj.

Iz DPS-a poručuju da je besprizorno da bilo ko, vjerovatno politički motivisan, “napadne jednu doktoricu, osvjedočenu humanistu, koja je kompletan svoj radni angažman posvetila građanima Šavnika”.

Nećemo dopustiti da ni dr Sanja Bušaj, niti bilo ko bude maltretiran, ili na bilo koji drugi način bude predmet napada kao plod revanšizma u struci, nasilja nad ženama i drugih oblika mržnje na čemu se bazira atmosfera kojoj je doprinijela ovakva aktuelna vlast”, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve