Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS podnosi inicijativu: Utvrditi ko od ministara ima nezakonito stečeno dvojno državljanstvo 

Licemjerno je da Vlada u čijem su sastavu osobe koje imaju pravo glasa u dvije države, suprotno zakonu, donose odluke kojima se uskraćuju glasačka prava pojedinim državljanima Crne Gore, poručuju iz DPS-a

Demokratska partija socijalista će podnijeti inicijativu kako bi se utvrdilo koji članovi Vlade nemaju državljanstvo Crne Gore u skladu sa pozitivnim propisom naše države, saopšteno je iz te partije.

“Povodom informacija da najmanje dva ministra u Vladi Zdravka Krivokapića, Milojko Spajić i Vladimir Leposavić, imaju dva prebivališta, u Srbiji i u Crnoj Gori, a imajući u vidu ranija saznanja da su pojedini visoko stranački funkcioneri iz bivše opozicije a sadašnje vlasti, nakon 2006. godine stekli državljanstvo druge države, i suprotno zakonu zadržali i crnogorsko, kao i informacije koje su se pojavile u javnosti, da neki ministri imaju glasačko pravo i u Srbiji, podnijećemo inicijativu da se utvrdi koji članovi Vlade nemaju državljanstvo Crne Gore  u skladu sa pozitivnim propisom naše države”, saopštili su iz DPS-a.

Iz DPS-a smatraju da je “licemjerno da Vlada u čijem su sastavu osobe koje imaju pravo glasa u dvije države, suprotno zakonu, donose odluke kojima se uskraćuju glasačka prava pojedinim državljanima Crne Gore”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
grana
12.04.2021-09:09 09:09

Licno poznajem osobu koja je srbijanski drzavljanin i nastanio se pre 20 tak godina u Crnu Goru. Da bi prijavio prebivaliste u CG morao je otkazati prebivaliste u Srbiji. Sve zvanicno i tek na osnovu odjavnice iz Srbije mogao je kprijaviti boravak tu. Kasnije je zelo dobiti crnogorsko drzavljanstvo ali se morao prvo odreci srbijanskog. Crnogorsko je dobio na osvnovu svog neprekidnog 10 godisnjeg boravka u Crnoj Gori. ZAKON BI TREBAO DA BUDE ISTI ZA SVAKOGA. A IZGLEDA NIJE, PA SE POSTAVLJA PITANJE KO TO DOZVOLJAVA ILI NEDOZVOLJAVA? Postoje li dva razlicita tumacenja ovog toliko bitnog Zakona o drzavljanstvu u… Pročitaj više »

grana
12.04.2021-09:20 09:20

1. Odjavnica boravka iz Srbije, pa tek onda 2. Prijavnica boravka u Crnoj Gori 3. Sticanje licne karte prvo privremeno svake godine u trajanju od 10 godina 4. Dobijanje permanentne crnogorske licne karte i tek tada se moze zatraziti crnogorsko drzavljanstvo 5. Molba za crnogorsko drzavljanstvo 6. Da bi se ta molba uopste uvazila osoba se mora odreci srbijanskog drzavljanstva ( to sve moze da sredi srbijanski konzulati u CG) 7. Trazeni dokumenti kao otpusnica iz srbijanskog drzavljanstva, uverenje o prihodima, eventualnim nekretninama , krstenica, vencanica itd,, te se ceka na odluku pozitivnu ili negativnu. 8. Odluka u prijemu osobe… Pročitaj više »