Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Podnijeta prijava protiv organizatora festivala zbog skrnavljenja himne, obrazloženje zakašnjelo i iznuđeno

Prijava je podnijeta kako bi nadležni organi ispitali da li je tom prilikom počinjena povreda ugleda Crne Gore iz člana 198 Krivičnog zakonika Crne Gore ili prekršaj utvrđen članom 29 stav 1 tačka 7 Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti

Demokratska partija socijalista podnijela je prijavu protiv organizatora Filmskog festivala u Herceg Novom, a u vezi sa sinoćnjim izmjenama državne himne tokom otvaranja te smotre.

Prijava je podnijeta kako bi nadležni organi ispitali da li je tom prilikom počinjena povreda ugleda Crne Gore iz člana 198 Krivičnog zakonika Crne Gore ili prekršaj utvrđen članom 29 stav 1 tačka 7 Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti.

Stoga, nadležnima ostavljamo da procijene da li je na sinoćnjem događaju, naročito uzevši u obzir da je riječ o manifestaciji od posebnog nacionalnog značaja, došlo do kršenja odredbi koje se tiču državnih simbola.

Pravdanje organizatora koje je uslijedilo nakon pritisaka javnosti i burnih reakcija, smatramo zakašnjelim i iznuđenim.

S obzirom na to da smo rekli šta smo imali, a da je prijava protiv organizatora predata, Demokratska partija socijalista više se neće oglašavati ovim povodom kako ne bi uticala na eventualni postupak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve