Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Podgorica: “Simbol junaštva kukavički uništavaju”

Za huligane koji već sedmicama uništavaju javne površine, pozivajući se na „odbranu svetinja“ i „zaštitu trobojke“, niti postoje svetinje, niti brane bilo šta, navodi se u saopštenju DPS-a Glavnog grada

Za huligane koji već sedmicama uništavaju javne površine, pozivajući se na „odbranu svetinja“ i „zaštitu trobojke“, niti postoje svetinje, niti brane bilo šta, navodi se u saopštenju DPS-a Glavnog grada.

Ilustracija

“Jedino što im je sveto je novac koji za to dobijaju od pojedinih opozicionih partija, što se vidjelo iz njihove prepiske koja je dospjela u javnost”, navodi se u saopštenju.

Da su iskreni posvećenici bilo koje vjere, znali bi da huliganstvo, uništavanje zajedničkih dobara pod okriljem mraka i unošenje nemira kod građana nikako ne mogu biti odlike vjernika, smatraju u DPS-u.

“Takođe, znali bi da haustori, mračni ćoškovi, ograde i infrastrukturni objekti nijesu nikakve „svetinje“, ali ako ih huligani tako doživljavaju, imaju ozbiljan problem sa shvatanjem vjere i onim što im svakodnevno poručuje Mitropolija crnogorsko-primorska i njeni prvaci.
Svoje „poštovanje“ prema zastavi huligani pokazuju tako što je iscrtavaju na najneprimjerenijim mjestima, čak i na životinjama, za što su propisane i zakonske novčane kazne, bilo da je riječ o zvaničnoj zastavi države Crne Gore, bilo da je riječ o istorijskim simbolima, na što se huligani pozivaju. Očigledno im ne smeta da im „umjetnička djela“ i „svetinje“ budu opoganjena svim i svačim”, navodi se u saopštenju-

Oni ističu da u tom, kako kažu, šizofrenom miješanju pojmova i pokušaju manipuacije ne propuštaju da unište ni simbole antifašističke borbe, što se ne može tumačiti drugačije nego kao borba protiv slavne slobodarske tradicije crnogorskog naroda i države.

“A tu bitku u Crnoj Gori niko nikad nije dobio, pa neće ni oni. Ne može se pod plaštom odbrane nečega što uopšte ne treba i nema od koga braniti, promovisati huliganstvo kao “patriotizam“ i „junaštvo“. Huligani su huligani, a uništavanje zajedničke imovine svih građana je zabranjeno zakonom. Ni novac im u ovome ne može pomoći, jer su institucije spremne da se bore protiv huliganstva u bilo kom obliku, a za tačne lokacije svetinja koje žele da posjete neka se obrate svojoj vjerskoj zajednici”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve