Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Podgorica: Iza vjerskih skupova kriju se politički ciljevi DF-a

Večerašnja litija u Podgorici pokazala je da su protesti protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnog položaja vjerskih zajednica sada i de facto partijski i politički, a ne vjerski skupovi, poručili su iz DPS-a glavnog grada

Večerašnja litija u Podgorici pokazala je da su protesti protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnog položaja vjerskih zajednica sada i de facto partijski i politički, a ne vjerski skupovi, poručili su iz DPS-a glavnog grada.

“Da je to tako najbolje se moglo vidjeti po političkim porukama, uvredama na račun predsjednika naše države, verbalnoj „odbrani“ Kosova kao i po ikonografiji koju su predstavljale isključivo srpske zastave”, dodaju oni.

U DPS-su su uvjereni da je Demokratski front kolovođa ovih protesta.

“To je indirektno potvrdio i Andrija Mandić na današnjoj pres konferenciji kazavši da su na protestima gotovo samo pristalice DF-a. Ostatak čine malobrojne pristalice Ujedinjene, Prave Crne Gore i SNP-a i Demokrata. Dakle, nakon skoro dvadesetak dana prikrivanja, i skrivanja iza forme vjerskog skupa, večeras je pred građanima na jasan način demonstrirano, a to je i sam lider DF potvrdio, da je krajnji cilj, smjena vlasti, promjena strateškog političkog kursa i uspostavljanje onog po mjeri Andrije Mandića, Milana Kneževića i njihovih ideoloških istomišljenika”, navode oni.

To, međutim, poručuju iz DPS-a, građani Crne Gore i državni organi neće dozvoliti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve