Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Plužine: Bajagić priznao da su zbog smjene vlasti stopirane investicije

Nadamo se da će se u što skorijem vremenu prevazići problemi na relaciji Vlada – Opština, kako bi se stekli uslovi za otvaranje hotela, poručuju iz DPS Plužine

Juče je predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić, javno priznao da otvaranju hotela “Piva” nije išla na ruku prošlogodišnja smjena vlasti, i indirektno optužio aktuelnu Vladu da nije izdala saglasnost za već završeni urbanistički plan, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Plužine.

“Ovo je dokaz da su, kako na državnom nivou, tako i u našem gradu, gotovo stopirane investicije od vitalnog značaja i onemogućeno otvaranje prijeko potrebnih novih radnih mjesta, a uzrok je nesposobnost i neefikasnost aktuelne Vlade”, navode oni.

Prema njihovim riječima, u Plužinama jako teška situacija traje već decenijama unazad, i nanešena je ogroma šteta nevalorizovanjem postojećih prirodnih ljepota i turističkog potencijala.

“Brojne generacije koje su prinuđene da napuste rodnu grudu u potrazi za poslom i boljim uslovima života, platiće cijenu pogrešnog pristupa vođenju grada. Nadamo se da će se u što skorijem vremenu prevazići problemi na relaciji Vlada – Opština, kako bi se stekli uslovi za otvaranje hotela, što je preduslov za razvoj turizma i otvaranje novih radnih mjesta”, zaključili su u saopštenju OO DPS Plužine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve