Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Svakog dana smo na novim iskušenjima da branimo građansku Crnu Goru

''Crna Gora će biti prva sljedeća članica EU. Moje uvjerenje ja da onaj posao koji mi treba da završimo u našoj kući može biti završen do 2024. godine, da ćemo tada biti u stanju da našim evropskim partnerima kažemo – mi smo spremni i čekamo vašu odluku o novom proširenju. Svakako kroz ta vrata će prva proći država Crna Gora'', smatra Đukanović

Na juče održanom Opštinskom izbornom konferencijom DPS Petnjica, nastavio se trend kadrovskog jačanja partije. Još jedna u nizu konferencija je pokazatelj da DPS intenzivno nastavlja sa kadrovskim snaženjem partije, što je ispunjenje jednog od glavnih ciljeva postavljenih na Kongresu iz januara mjeseca prošle godine, saopšteno je iz te partije.

Prisutne je pozdravio predsjednik Milo Đukanović koji se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i izrazio svoje uvjerenje da će odluke sa ove konferencije biti pametne, te da će izabrani novi saziv Opštinskog odbora biti u stanju da nastavi niz političkih uspjeha Demokratske partije socijalista u našoj opštini.

“To je važno i zbog očekivanja građana u Opštini Petnjica, ali je važno i zbog obaveza koje nas čekaju na državnom nivou. Petnjica je nepokolebljivo, odlučno, u svakom trenutku u vremenima teških iskušenja kroz koja je Crna Gora prolazila prethodnih decenija, bila na strani građanske i evropske Crne Gore. Nažalost vidimo da ta borba za građansku državu i evropsku Crnu Goru još nije finalno dobijena i da smo svakog dana na novim iskušenjima da branimo upravo takvu Crnu Goru kakvu želimo. U tim bitkama ovovremenim i onim koje slijede u narednom periodu biće nam potreban svaki građanin koji srcem i razumom prihvata takvu politiku koju promoviše DPS i zato želimo da sačuvamo dominaciju naše partije u Petnjici da bi i dalje ona bila vrlo važan dio podrške evropskom putu razvoja naše zemlje”, rekao je Đukanović.

U svom obraćanju predsjednik je podsjetio da je zahvaljujući politici naše partije obnovljena Opština Petnjica, da je upravo zahvaljujući podršci naše opštine i vodećoj ulozi DPS obnovljena državnost, da je obnovom države preuzeto kormilo upravljanja Crnom Gorom, da je okrenut strateški pravac kretanja Crne Gore ka evropskom sistemu vrijednosti, ka evropskim i evroatlantskim integracijama, te da već duže od pet godina Crna Gora predstavlja važnu članicu NATO saveza, za koji je kazao da je najmoćniji vojni i politički savez u istoriji čovječanstva.

“Zahvaljujući tim odlukama koje je kreirala i predvodila DPS, Crna Gora se danas nalazi na putu integracije u EU. Zahvaljujući kolebanjima EU nažalost taj put je usporen tokom posljednjih godina. Čini mi se da je trebalo da se dogodi neko otrježnjenje, nažalost poput ovog kojeg sada vidimo u Ukrajini, da bi EU osnažila viziju ujedinjenje Evrope i da bi shvatila da je ne samo u interesu balkanskih država, nego i u interesu EU da Zapadni Balkan bude integrisan u EU. Naravno da bi na taj način EU otvorila svoja vrata za sve zemlje Zapadnog Balkana ali prije svega za Crnu Goru koja je daleko odmakla ispred drugih zemalja našeg regiona”, rekao je predsjednik Milo Đukanović.

“Crna Gora će biti prva sljedeća njena članica. Moje uvjerenje ja da onaj posao koji mi treba da završimo u našoj kući može biti završen do 2024. godine, da ćemo tada biti u stanju da našim evropskim partnerima kažemo – mi smo spremni i čekamo vašu odluku o novom proširenju. Svakako kroz ta vrata će prva proći država Crna Gora”, poručio je Đukanović.

Takođe, na konferenciji je zajednički konstatovano da je 5. decembra prošle godine, na prethodnim lokalnim izborima u Petnjici, DPS ostvarila izborni rezultat koji je, kako je ocijenjeno, za respekt. Na tim izborima DPS je opet osvojila apsolutnu vlast što je od strane svih juče pristutnih shvaćeno kao priznanje građana Petnjice za sve što je urađeno u minulom periodu.

Konferenciji su pored predsjednika Đukanovića i delegata, prisustvovali i generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović, potpredsjednik DPS Abaz Dizdarević, predsjednik Opštinskog odbora DPS Petnjica Mehmed Adrović, predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović, predstavnici iz redova tradicionalnih koalicionih partnera i drugi brojni gosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Trubjela
07.07.2022-17:06 17:06

Da vidimo Djukanoviću hoćeš li je odbraniti ovog puta?