Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Partijsko zapošljavanje u Opštoj bolnici u Nikšiću, Tužilaštvo da reaguje

Iznenađuje, kažu, da se ovim povodom nije oglasila ni jedna od nevladinih organizacija koje su pitanje partijskog zapošljavanja problematizovale za vrijeme bivše vlasti

Demokratska partija socijalista pozvala je Tužilaštvo da ispita direktno kršenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja koje se sprovodi u Opštoj bolnici Nikšić.

“Pred očima cjelokupne javnosti, nekoliko dana pred izbore, direktor Opšte bolnice u Nikšiću i predsjednik Opštinskog odbora Demokrata, Marko Mitrović, raspisuje oglase i zapošljava nemedicinski i tehnički kadar, što je u suprotnosti sa zakonom. Umjesto da se bavi pacijentima i složenom epidemiološkom situacijom, Marko Mitrović koristi ovu zdravstvenu ustanovu u političke svrhe, pokušavajući da preko nje poboljša rejting stranke kojoj pripada”, navodi DPS.

Iznenađuje, kažu, da se ovim povodom nije oglasila ni jedna od nevladinih organizacija koje su pitanje partijskog zapošljavanja problematizovale za vrijeme bivše vlasti.

“Ipak, državni organi su dužni da štite zakon. Zato očekujemo reakciju nadležnih, na koju ne bi smjela da ima uticaj činjenica da je stranka dr Mitrovića u koaliciji sa premijerovom, odnosno političkim subjektom kojeg zastupaju Krivokapićevi saradnici”, zaključuje Opštinski odbor DPS Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ahmedin
09.03.2021-14:28 14:28

Nacionalistima -DEMOKRATAMA – za ova 3,5 mjeseca prevrnuse ZEMLJU ! Bila je Najljepša zemlja na svijetu. ! Sad je najtužnija država na svijetu. Primjer sadasnji smatraju je SRPSKOM ZEMLJOM Silom opljačkana, zgažena, izdana.!

Jovan
09.03.2021-14:47 14:47

APSURD -Momo Koprivica-Becic -Mandic-izjava HAPPY kad osvojimo SRPSKI NIKSIC IDU NA OSVAJANJE SRPSKE PODGORICE ! OVIM NI U FAMILIJI VISE NE DAJU GLASA -PODRSKU!