Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Osuđujemo incidente i učestale medijske manipulacije

“Brutalnost kojom se gomila obračunava sa pojedincem, izaziva osudu svake normalne osobe. Osuđujemo ovakvo vandalsko ponašanje i tražimo da nadležni organi identifikuju i kazne one koji su učestvovali u prebijanju”, saopšteno je iz najjače crnogorske partije

Demokratska partija socijalista žali zbog incidenta, u kojem je grupa neidentifikovanih lica napala i pretukla jednog mladog čovjeka sinoć u Podgorici.

Foto: DPS

“Brutalnost kojom se gomila obračunava sa pojedincem, izaziva osudu svake normalne osobe. Osuđujemo ovakvo vandalsko ponašanje i tražimo da nadležni organi identifikuju i kazne one koji su učestvovali u prebijanju”, saopšteno je iz najjače crnogorske partije.

DPS napominje kako je tokom jučerašnjeg dana Podgorica bila mjesto okupljanja desetina hiljada mladih ljudi, koji su iz cijele Crne Gore došli da proslave medalju svoje vaterpolo reprezentacije.

“Takav događaj, velike masovnosti, sam po sebi nosi bezbjednosni rizik. Ipak, sve je prošlo bez većih posljedica, iako su, pored pomenutog incidenta, zabilježene razne provokacije: od gađanja kamenicama vozila i ljudi koji su krenuli da proslave pobjedu svoje reprezentacije do verbalnih napada na pojedine funkcionere naše stranke”, napominju u DPS-u.

Iz najjače crnogorske partije skrežu pažnju svim građanima da ne nasijedaju na razne manipulacije kojima su intenzivno izloženi.

“Ovih dana smo svjedoci, nezapamćenih medijskih laži koje se lansiraju najčešće sa dva portala iz Crne Gore, a zatim prenose po medijima u regionu, ili se to radi obrnutim redosljednom. Riječ je o tendencioznom plasiranju lažnih vijesti, čiji je cilj podizanje tenzija u društvu i izazivanje incidenata. U tu svrhu se manipuliše vjerskim i nacionalnim osjećanjima građana, i atakuje na vrijednosti koje su svakom građaninu svete. Tako podmukle i perfidne manipulacije da se namjerno unižavaju državni simboli Srbije, služe samo za podizanje tenzija u društvu i rasplamsavanje sukoba. Crna Gora i Crnogorci nijesu neodgovorno reagovali na paljenje zastave na ambasadi u Beogradu, stoga smatramo da tenzije treba spustiti, i ignorisati pokušaje provokacija nacionalnim ili vjerskim simbolima sa čime smo ovih dana suočeni”, saopštavaju iz DPS-a.

Uvjereni su, dodaju, da će se svaka laž na kraju razotkriti i ostati upamćena mrlja na obrazu onih koji su je plasirali sa namjernom izazivanja podjela i nemira a zarad direktne političke koristi.

“Država Crna Gora ima svoje institucije koje su sposobne i odlučne da sačuvaju mir i ustavni poredak, i obezbijede sigurnost svih naših građana”, navode u DPS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve