Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Održana Opštinska izborna konferencija Alijanse žena u Andrijevici; Alijansa kao platforma za unaprjeđenje potencijala i statusa žena

Niz opštinskih izbornih konferencija Alijanse žena DPS Crne Gore, u cilju sprovođenja partijskih reformi, nastavljen je u Andrijevici. Na održanoj konferenciji konstituisan je novi Opštinski odbor Alijanse žena koji broji 28 članica, saopšteno je iz DPS-a

Niz opštinskih izbornih konferencija Alijanse žena DPS Crne Gore, u cilju sprovođenja partijskih reformi, nastavljen je u Andrijevici. Na održanoj konferenciji konstituisan je novi Opštinski odbor Alijanse žena koji broji 28 članica, saopšteno je iz DPS-a.

Osmu Opštinsku izbornu konferenciju u ovoj opštini otvorila je bivša predsjednica Ženske alijanse DPS Andrijevica Snežana Vučeljić poručivši da je važno da se i u Andrijevici, ali i u cijeloj Crnoj Gori žene ujedine bez obzira na političku pripadnost.

U svom obraćanju osvrnula se i na situaciju nasilja nad ženama koje su zabilježene u prethodnih nekoliko mjeseci, zaključujući da je o ovom problemu potrebno kontinuirano govoriti, a ne samo kada se tragedija desi.

“Savladavanje svih izazova multinacionalnog i multivjerskog društva traži ljude sa posebnom senzibilnošću, a upravo su žene te koje imaju tu vrstu senzibilnosti da budu maksimalno uključene u društveno-politički život Crne Gore i donesu promjene na poljima rodne ravnopravnosti”, poručila je ona.

Svojim govorom prisutne je pozdravila i predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore Drita Llolla, navodeći da joj je posebno zadovoljstvo biti u jednom od najmanjih gradova u Crnoj Gori koji pažnjom posvećenoj ideji osnaživanja žena otkriva potencijale grada spremnog da promišlja velike politike.

“Alijansa će biti uz vas, da pažljivo sasluša vaše potrebe i da pomogne kako da odgovorite na njih. Želimo da na taj način doživite Alijansu i u Andrijevici, kao platformu koja će vam pomoći da unaprijedite pojedinačne potencijale, da unaprijedite status žena i mogućnosti za razvoj sredine u kojoj živite”, zaključila je ona.

Nakon uvodnog dijela konferencije održana je i konstitutivna sjednica na kojoj je za predsjednicu AŽ jednoglasno izabrana Andrijana Arsović.

Andrijana je rođena 2001. godine u Beranama. Student je druge godine studija političkih nauka u Podgorici, članica je OO DPS Andrijevica, Savjeta mladih i GO AŽ DPS Crne Gore.

Njena vizija je da aktivnosti Alijanse žena usmjere na stvaranju boljeg ambijenta za djelovanje, naročito za mlade žene, da inspirišu građanke i građane koji razmišljaju da napuste Andrijevicu da to ne učine već da ulaganjem svojih potencijala aktivno doprinesu održivom razvoju ove opštine.

Konferenciji su svojim prisustvom upriličile i potpredsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore, Nemša Omerhodžić, članica Predsjedništva AŽ i poslanica u Skupštini Crne Gore, Lidija Kljajić, poslanik u Skupštini Crne Gore, Bogdan Fatić i predsjednik Opštinskog odbora DPS Andrijevica, Dejan Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve