Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Odgovaraćete za nemarnost i neznanje koje je proizvelo tragične posljedice po zdravlje i živote građana

''Ministarka se bavi politikanstvom a njene kolege se iz Vlade rugaju svim žrtvama ove pošasti tako što ne poštuju mjere koje su sami donijeli dok njen nesrećni premijer, jedini antivakser na čelu neke vlade, stručnu javnost zgražava tvrdnjama da puca od antitijela već godinu dana i da njemu vakcina nije ni potrebna''

Najnovije saopštenje Ministarstva zdravlja, napisano piljarskim jezikom nedostojnim jedne zvanične institucije, samo pokazuje nivo političke ostrašćenosti ministarke zdravlja i njenih saradnika, napisali su u saopštenju iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Tragična je činjenica, navode oni, da oni koji su najodgovorniji za masovnu smrt koja se dešava već mjesecima u našoj državi, ne samo da ne uviđaju svoju krivicu za zdravstvenu katastrofu koju su izazvali, već nijesu svjesni ni svoje odgovornosti, niti znaju šta im je posao i nadležnost.

”Žalosno je da za ministarku zdravlja porazni rezultati njenog resora u borbi protiv epidemije, stotine mrtvih, hiljade oboljelih, raspad zdravstvenog sistema, nijesu činjenice koje bi joj probudile savjest. Njena politička ostrašćenost, želja za revanšizmom zaslijepili su je pa ne vidi da smo od zemlje u koju je korona najkasnije stigla, i državnog sistema koji se ujedinjeno svim snagama borio za svaki ljudski život, došli do crne epidemiološke tačke u kojoj nam čitave porodice nestaju. Za to vrijeme ministarka se bavi politikanstvom a njene kolege se iz Vlade rugaju svim žrtvama ove pošasti tako što ne poštuju mjere koje su sami donijeli dok njen nesrećni premijer, jedini antivakser na čelu neke vlade, stručnu javnost zgražava tvrdnjama da puca od antitijela već godinu dana i da njemu vakcina nije ni potrebna”, kazali su.

”Odbijanje donacije iz političkih razloga, kasni početak vakcinacije, neadekvatna kampanja, neadekvatno liječenje osoba u domovima za stare, samo su neki od razloga što smo tu gdje jesmo – lideri u zarazi, sa ogromnim brojem izgubljenih pacijenata, izolovani od svijeta i obilježeni kao crna epidemiološka tačka na karti svijeta. Ipak, kad sve ovo prođe, neko će biti odgovoran za nemarnost i neznanje koje je proizvelo ovako tragične posljedice po zdravlje i živote naših građana. Dokaze o tome ipak, nećete moći da spalite, kao one vakcine koje su gorele na lomači vaše sujete i nekompetenciju”, zaključili su iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve