Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS obavijestila OEBS i druge međunarodne partnere o incidentima u Crnoj Gori

Povodom događaja i incidenata u organizaciji pristalica koalicije “Za budućnost Crne Gore”

Povodom događaja i incidenata u organizaciji pristalica koalicije “Za budućnost Crne Gore”, kojima se u izbornoj noći i dan nakon toga uznemiravala crnogorska javnost i narušavali javni red i mir u Podgorici i drugim gradovima, DPS je obavijestila Posmatračku misiju OEBS/ODIHR i druge medjunarodne partnere, saopštenio je iz DPS-a.

foto DPS

U dopisu se ističe da su pristalice i aktivisti ove koalicije pravili nerede, provocirali i napadali gradane, nasrtali na njihovu imovinu, napali ekipu RTCG na zadatku i oštetili službeno vozilo, dolazili i prijetili ispred stanova policijskih funkcionera i novinara.

“Verbalno i fizički nasrtali su i u Pljevljima na pripadnike bošnjačko – muslimanske nacionalnosti i ugrožavali njihovu imovinu. Imajući sve okolnosti u vidu, kao odgovoran politički subjekt, Demokratska partija socijalista, koja poštuje izbornu volju građana, zahtijevaće od policije i drugih državnih organa, dok god vršimo vlast da odgovorno rade svoj posao i obezbijede mir i stabilnost, i zaštite gradjane i javne resurse od huliganskih napada”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve