Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

DPS Nikšić: Vrši li se pritisak na zaposlene u Solar gradnji da daju potpise podrške DF-u i Demokratama?

Iz nikšićkog DPS-a pitali su, takođe, da li se ''na ovaj način od radnika, koji su, kako cijela crnogorska javnost zna, posao dobili na osnovu političke podobnosti, traži da izraze zahvalnost prema Demokratskom frontu i Demokratama jer su im dodijelili radno mjesto''?

Informacija koja je postala viralna, a koja ukazuje da se u državnom preduzeću Solar gradnji vrši pritisak na zaposlene da daju potpise podrške DF-u i Demokratama, potvrđuje da u Crnoj Gori ne prestaju neprijatna iznenađenja od strane aktuelne vlasti, ocijenili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

“Shodno tome, pitamo čelnike ove državne firme, predsjednika Odbora direktora Ivana Kilibardu, članovi Odbora direktora Janka Milatovića i Blaža Đurkovića, kao i izvršnog direktora Ranka Vuksanovića: Da li je tačna informacija da Solar gradnjom kruže liste podrške za predsjedničke izbore? Da li je istina da se preko pojedinaca, kojima je, ako su plasirane poruke tačne, nametnuto da budu koordinatori ove aktivnosti, vrši politički pritisak na zaposlene u firmi”, upitali su u saopštenju.

Iz nikšićkog DPS-a pitali su, takođe, da li se “na ovaj način od radnika, koji su, kako cijela crnogorska javnost zna, posao dobili na osnovu političke podobnosti, traži da izraze zahvalnost prema Demokratskom frontu i Demokratama jer su im dodijelili radno mjesto”?

“Dalje, ako rukovodstvo firme ne nađe za shodno da direktno, konkretno i nedvosmisleno odgovori na postavljena pitanja, biće još jednom jasno kao dan da oni koji su kroz svoje djelovanje pokazali da ne mare za zakone, ne mare ni za ljudsko dostojanstvo onih kojima se nameće ova vrsta obaveze o kojoj je prethodno bilo riječi”, ističu iz nikšićkog DPS-a.

Iz DPS-a su zamolili sve zaposlene u javnom sektoru da ne učestvuju u ovim radnjama, ukoliko su vjerodostojne navedene informacije.

“U krajnjem, ukoliko se zaista ispostavi da su navedene informacije vjerodostojne, molimo sve zaposlene u javnom sektoru, bez obzira na stranačku opredijeljenost, da ne učestvuju u ovim radnjama. Osim toga od nadležnih državnih institucija ćemo zahtijevati da preduzmu sve potrebne aktivnosti i utvrde odgovornost za ovo očigledno kršenje zakona i Ustava kako bi se spriječio dalji pritisak na zaposlene, kao i političko djelovanje u javnom sektoru”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve