Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Nadležni da reaguju na uzurpaciju funkcije od strane članice Demokrata i tetke predsjednika SO Nikšić

''Kulminaciju njenih nezakonitih i neprofesionalnih radnji, osjetilo je pet asistenata u nastavi koji niz godina rade sa djecom sa posebnim potrebama. Njih je Pejović otpustila, a primila novih sedam asistenata i to po političkoj pripadnosti''

U prethodnom periodu u više navrata govorili smo o dešavanjima u JP “Dragan Kovačević” u Nikšiću i bahatom i neprofesionalnom radu v.d. direktorice Ane Pejović, izjavili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

”Da smo bili u pravu potvrđuju i brojna obraćanja nadležnim institucijama i medijima od strane zaposlenih. V.d. direktorica za koju se ispostavilo da to više i nije i da već par mjeseci uzurpira tu funkciju bez rješenja, sprovodi konstantni mobing i sprovodi politiku revanšizma u ovoj ustanovi. Kao što kažu i zaposleni, koji je najbolje poznaju kao svoju dugogodišnju koleginicu, jedinu preporuku koju je mogla imati za obavljanje ove funkcije jeste što je član Demokrata i tetka predsjednika SO Nikšić, Nemanje Vukovića. Ništa drugo dotičnu nije preporučivalo za datu joj funkciju”, kazali su oni.

”Kulminaciju njenih nezakonitih i neprofesionalnih radnji, osjetilo je pet asistenata u nastavi koji niz godina rade sa djecom sa posebnim potrebama. Njih je Pejović otpustila, a primila novih sedam asistenata i to po političkoj pripadnosti. Ono što je ne za saopštenje, nego za istražne organe jeste nalaz Prosvjetne inspekcije koji je utvrdio da je Ani Pejović, v.d. mandat istekao još u julu mjesecu i da ona od tada ovu funkciju obavlja nezakonito, što u formalno pravnom smislu znači da i sve njene odluke donesene posljednjih mjeseci su nezakonite”, dodaju.

”Po našim saznanjima potvrda navedenim tvrdnjama stigla je i kroz obavještenje da je predmetni Konkurs poništen. No, i pored toga pozivamo nadležne organe da se pozabave situacijom u nikšićkoj predškolskoj ustanovi, kao i vrlim članom Demokratske Crne Gore, gospođom Anom Pejović, jer u ovoj ustanovi ima posla za brojne državne organe”, zaključili su iz Odbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve