Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Marko Kovačević se ponovo obračunava sa antifašizmom

Napominju da pokušaji Kovačevića su u startu osuđeni na neuspjeh

Aktuelni predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, ponovo se obračunava sa antifašizmom. On u kontinuitetu negira sve tekovine antifašističkog pokreta, od skandalozne izjave povodom skrnavljenja spomenika Ljubu Čupiću, preko negiranja genocida i zločina u Srebrenici do najnovijeg poteza – ukidanja naknade Udruženju boraca i antifašista Nikšić, koja je planirana Odlukom o Budžetu za 2021. godinu, saopšteno je Opštinskog odbora DPS Nikšić.

“Očigledno Kovačeviću, promoteru četničkog poketa, smeta sve što podsjeća na antifašizam i slobodarske vrijednosti i na ovaj način uskraćuje podršku programima koji čuvaju antifašističku tradiciju, kao i spomenike iz Narodnooslobodilačke borbe”, navodi se u saopštenju.

Poručuju da Kovačeviću neće poći za rukom da, “ugasi” demokratske, evropske i antifašističke vrijednosti u tom gradu.

“Kovačeviću mora biti jasno da se nije još rodio taj koji će u Nikšiću ugasiti demokratske, evropske i antifašističke vrijednosti, pa neće ni njemu to poći za rukom. Te vrijednosti, opstajale su i kada su na njih nasrtali mnogo jači i visperniji negatori, nego što je on, pa mu samo preostaje da se i dalje krije od suda javnosti, kao što je učinio kukavičkim skidanjem s dnevnog reda sjednice Skupštine opštine tačke o njegovom razrješenju”, dodaje se u saopštenju.

Napominju da pokušaji Kovačevića su u startu osuđeni na neuspjeh.

“Ma koliko se trudio da nametne Nikšiću, nešto što je suprotno od herojske tradicije ovog grada, to je misija osuđena na neuspjeh. To treba da zna i Kovačević i politički kalkulanti koji ga podržavaju”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dno_dna
04.08.2021-19:23 19:23

Aooo, kakva fotografija! Sve što je potrebno za tu neočetničku individuu…Nema potrebe za karikaturom – slika govori više od riječi.
Od svega srca podrška Udruženju boraca antifašista !!!