Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Kršenje mjera u Kličevu, politička promocija koalicije Za budućnost Nikšića iznad zdravlja naših sugrađana

Ističu da zahtijevaju od tužilaštva da hitno reaguju na grubo kršenje epidemioloških mjera i ugrožavanje zdravlja građana

U vremenu kada u maloj Crnoj Gori dnevno umre minimum deset osoba od posljedica koronavirusa, koalicija Za budućnost Nikšića organizuje promotivne skupove na kojima okuplja svoje pristalice bez poštovanja aktuelnih epidemioloških mjera u čijem kreiranju su i sami učestvovali, piše u saopštenju DPS-a.

“O ovome svjedoči i najnoviji politički skup u nikšićkom naselju Kličevo, čija brojnost je značajno prevazilazila dozvoljene granice, i bez poštovanja propisane fizičke distance”, poručuju iz nikšićkog DPS-a.

Kako dodaju, apsolutna bahatost i selektivno primjenjivanje zakona sa državnog prenijela se na lokalni nivo, pa je za potrebe kampanje aktuelne državne vlasti sve dozvoljeno.

“Crna Gora nastavlja da bilježi najcrnji bilans u Evropi, uz najniži stepen imunizacije, a državna vlast nastavlja da grabi političke poene na najgori i najskuplji mogući način – preko ljudskih života. I dok premijer, odmah nakon što iste prekrši, poručuje da je neophodno da svi poštujemo mjere, njegove ispostave na lokalnom nivou tu su praksu preuzele bez griže savjesti. O zdravlju građana i stavljanju epidemije pod kontrolu nastaviće da brinu već 15. marta, kada se svi izborni turisti vrate u naše susjedne države, a nas sasvim izvjesno očekuje totalni lockdown”, navode u saopštenju.

Ističu da zahtijevaju od tužilaštva da hitno reaguju na grubo kršenje epidemioloških mjera i ugrožavanje zdravlja građana.

“Posljedice tolerisanja ovako nečasnog i protivzakonitog odnosa aktuelne vlasti prema mjerama koje su sami propisali, platiće, nažalost građani Crne Gore”, zaključili su oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve