Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Demokrate i URA u cilju odbrane svojih interesa i ličnih privilegija spasili Kovačevića razrješenja

Takođe, kako su naveli, ovim činom su pokazali i ''omalovažavajući odnos prema građanima Nikšića'', zahvaljujući čijim glasovima su se našli na funkcijama

Uklanjanjem sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine opštine Nikšić tačke o glasanju za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, lokalna vlast je pokazala svu svoju neodgovornost, bahatost, ali i kukavičluk, nespremna da se suoči sa posljedicama svoje politike i svojih postupaka, saopšteno je iz OO DPS Nikšić.

Takođe, kako su naveli, ovim činom su pokazali i “omalovažavajući odnos prema građanima Nikšića”, zahvaljujući čijim glasovima su se našli na funkcijama.

“Marko Kovačević i družina koja ga podržava danas su još jednom, upravo ovim činom, negirali genocid u Srebrenici i oskrnavili spomenik Ljuba Ćupića, što je najprecizniji opis kleronacionalističke ideologije koju zastupaju i koju žele da nametnu antifašističkom Nikšiću. Svakako, rame uz rame sa DF-om i Kovačevićem u ovakvom ponašanju stoje i Demokrate, koje su na skupštinskom odboru glasale protiv prijedloga da se raspravlja o Kovačevićevoj smjeni, čime su ga direktno podržale u svemu što radi. Tu je zajedno sa njima i URA, koja je uredno prećutala sve ove Kovačevićeve ispade, prije svega zarad sitnih ličnih interesa lokalnih funkcionera ove stranke”, navodi se u saopštenju.

Poručuju da će imati adekvatan odgovor na skandalozni odnos koji vladajuća koalicija ima prema Nikšiću i njegovoj tradiciji.

“Svakako, skidanje sa dnevnog reda tačke o glasanju za razrješenje Kovačevića neće nas spriječiti da stalno podsjećamo Kovačevića, a prije svega građane Nikšića, na sve opasnosti u koje lokalna vlast svojim ponašanjem i djelovanjem dovodi građanski, antifašistički i slobodarski duh našeg grada. Na njihov skandalozni odnos prema Nikšiću i njegovoj tradiciji imaćemo adekvatan odgovor”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DPS Nikšić: Demokrate i URA u cilju odbrane svojih interesa i ličnih privilegija spasili Kovačevića razrješenja – CG Vijesti
29.07.2021-14:49 14:49

[…] Aktuelno […]

Niksic
29.07.2021-15:58 15:58

Znaci, Subara- DOSTOJAN! Hahahahahahh