Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić Demokratama: Opštinska i državna preduzeća vam služe za zapošljavanje rodbine

Očekivano copy-paste saopštenje nikšićkih Demokrata nije odgovor nama nego njima samima, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić

Očekivano copy-paste saopštenje nikšićkih Demokrata nije odgovor nama nego njima samima, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

“Nijesmo mi u navedenoj ostavci iznijeli konkretne podatke o pritiscima i partijskom zapošljavanju, već osoba koja je upravo u ime Demokrata imenovana za v.d. direktora škole. Nadalje, gospođa nije demantovala, već potvrdila, da je za novu direktoricu opet imenovan kadar Nemanje Vukovića, a takođe nije demantovano ni da je supruga iste zaposlio u Skupštinskoj službi za savjetnika. U tom smislu smiješan je pokušaj odbrane predsjednika Skupštine opštine isticanjem da se zbog njega ljudi vraćaju u Nikšić”, naveli su u saopštenju.

Iz nikšićkog DPS-a poručuju Demokratama da umjesto što “na prepoznatljiv način fingirate, objasnite Nikšićanima, ali prije svega članovima nikšićkih Demokrata, da među njima nema niti jedne osobe koja bi mogla biti v.d. direktor osnovne škole, već se za tu poziciju moraju angažovati vaši aktivisti i članovi iz Bijelog Polja”.

Takođe, kako ističu, u odbrani Nemanje Vukovića, nijednom riječju, kažu iz DPS-a, nijesu spomenuli, njegovu tetku, za koju su, navode, utvrdili da je nesposoban kadar.

“Što se na kraju i obistinilo jer je nakon niza kršenja važećih propisa i zakona, rezultiralo njenom smjenom. Takođe, ne pomenuste niti jedno državno preduzeće koje ste nakon formiranja vlasti i “podjele po dubini” prigrabili i zloupotrijebili na način da vam ono služi samo za zapošljavanje partijskih činovnika. Ili ste možda zaboravili da kao primjer navedete CEDIS i sve one zaposlene uhljebe po rođačkoj vezi sa vrhom vaše partije, poput Veljka Vujovića (sekretar društva, sin funkcionera Demokrata Vladimira Vujovića), Jelene Martinović (direktorica pravnih poslova, sestra poslanika Demokrata Vladimira Martinovića), Milutina Kusovca (direktor nabavki, kum poslanika Demokrata Danila Šaranovića), Slađane Šaranović (student, zaposlena u sektoru nabavki, sestra poslanika Demokrata Danila Šaranovića), itd. Upravo kako je rukovodeći kadar iz vaših redova navedeno preduzeće koje je poslovalo u plusu napravilo gubitašem, jednako tako “uspješno” i vaše partijske kolege urušavaju ugledne vaspitno-obrazovne ustanove u Nikšiću”, zaključuju iz nikšićkog DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve