Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Nezainteresovanost za pitanja Bara pravdaju saopštenjima, umjesto prisustvom sjednicama SO

Njihove glave su, kako kažu u DPS, u Herceg Novom, gdje planiraju da prošetaju za vikend, a onda da se provozaju i do Podgorice

Opozicioni odbornici Demokrata i njihovih koalicionih drugova ponovo su barskoj javnosti pokazali svoju neodgovornost izbjegavanjem da prisustvuju sjednici Skupštine opštine grada, za šta su iz njihovi birači izabrali, saopšteno je iz lokalnog DPS-a.

“Umjesto toga, kriju se po hodnicima zgrade Opštine jer ne mogu da obuzdaju svoju radoznalost, da bi prisluškivali – ali ne govore javnosti istinu, da je njihovo neprisustvo sjednici odraz prisluškivanja centrale partije, i da po nalogu Bečića, Milačića i Abazovića, željnih ulice i vanistitucionalnog djelovanja, slušaju Podgoricu koja im nalaže da sjednice eskiviraju, pošto njihovo prisustvo i onako nema nikakvog značaja ni uticaja.

Ovakvim djelovanjem oni pokazuju ko su i šta su, i da o pitanjima važnim za Bar ni ne razmišljaju. Njih ne zanima kako će biti postavljeni rad i organizacija javnih preduzeća “Komunale djelatnosti”, “Vodovod i kanalizacija” i “Kulturni centar”. Njih nije briga kakav će biti Plan privremenih objekata u Baru, pa će se onda u sred ljetnje sezone javiti nekim “performansom”, da kažu ono što su trebali kad se odžavala sjednica i usvajala odluka. Njihove glave nisu u Baru, i zbog toga je za njih rasprava o ovim odlukama beznačajna i nepotrebna za prisustvo i učešće”, navode u saopštenju.

Njihove glave su, kako kažu, u Herceg Novom, gdje planiraju da prošetaju za vikend, a onda da se provozaju i do Podgorice.

“Za razliku od Herceg Novog, u Podgorici su im se već interesi mimoilaze. U oba slučaja imaju direktivu da prikažu kako okupljaju veliki broj “građana” a zapravo će činiti dekor, kao i ostali aktivisti koje iz drugih gradova lider Demagoga, sa dva priključena ispod cenzusa, vuče po Crnoj Gori. Jedino što će Demokrate u Podgorici morati da se nadmeću sa DF-om za prevlast nad protestima, gdje moraju da zauzmu dobre startne pozicije za preuzmanje vođstva protesta od minorne grupe takozvanih građanskih politikanata.

Ova družina odbornika opozicije živi u svijetu u kome neozbiljnim kampanjama i nerealnim obećanjima dobiju nešto podrške birača, a onda sjednicama Skupštine opštine ne prisustvuju, nego umjesto toga šalju prazna saopštenja uoči i nakon sjednica, u pokušaju da opravdaju sebe i svoje nadoknade, koje redovno znaju da uzmu.

Izbjegavanjem rada Skupštine opštine, ovih četvoro odbornika pokazuje potpunu neozbiljnost, čime, neće uspjeti da prevare javnost Bara”, zaključili su iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve