Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Nastavak učešća Alijanse žena DPS u programu podrške političkom aktivizmu žena koji sprovodi Vestminsterska fondacija za demokratiju u Crnoj Gori

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje WFD sprovodi u okviru projekta podrške ženskom političkom aktivizmu u saradnji sa više političkih partija, saopšteno je iz Alijanse žena DPS Crne Gore

Trodnevna obuka pod nazivom “Jačanje kapaciteta ženskih krila političkih partija”, održana je prethodnog vikenda za članice Alijanse žena Demokratske partije socijalista u organizaciji Vestminsterske fondacije za demokratiju.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koje WFD sprovodi u okviru projekta podrške ženskom političkom aktivizmu u saradnji sa više političkih partija, saopšteno je iz Alijanse žena DPS Crne Gore.

Ovom prilikom su opštinske organizacije Alijanse žena Demokratske partije socijalista radile, kako se navodi, na definisanju planova aktivnosti za predstojeći period.

“Cilj izrade akcionih planova će biti da se unaprijedi funkcionisanje lokalnih odbora, ohrabri veći broja žena da učestvuje i predvodi političke procese, te da se doprinese promociji demokratskih vrijednost na nivou zajednica širom Crne Gore. Obuci koja je održana u Petrovcu tokom prethodnog vikenda, učestvovale su predsjednice i predstavnice opštinskih odbora Alijanse žena, a program rada se fokusirao na inovativno liderstvo, uključujući i rad na konkretnim vještinama”, naveli su u saopštenju.

Metoda procjene potreba lokalne zajednice, komunikacija i javni nastup, te osnove planiranja budžeta, kako ističu, bile su neke od tretiranih tema.

Trodnevnoj obuci prisustvovala je i predsjednica Alijanse žena Demokratske partije socijalista, Drita Llolla, koja je naglasila važnost saradnje sa zapadnim partnerima, u konkretnom slučaju sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju i Vladom Velike Britanije.

“Veće učešće žena u politici indikator je demokratičnosti društva. Alijansa žena DPS-a, kao najveća ženska politička platforma u Crnoj Gori, se predano posvetila tom cilju a sa posebnim fokusom da smanji političku marginalizaciju žena na lokalnom nivou”, zaključila je Llolla.

Kontinuirana podrška opštinskim odborima tokom izrade lokalnih akcionih planova do kraja jula, kako dodaju, biće omogućena uz pomoć Vestminsterske fondacije za demokratiju kao i uz podršku Alijanse žena Demokratske partije socijalista na centralnom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve