Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Naši simpatizeri i članovi prepoznaće pravi karakter protesta

Nakon što je predsjednica tivatskog Odbora DPS-a Jovanka Laličić danas izjavila da članovima DPS-a koji idu na litije u znak protesta zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u njihovim redovima neće biti mjesta iz DPS-a je saopšteno da je sloboda vjeroispovijesti je zagarantovana Ustavom i novim Zakonom koji reguliše ovu oblast

Nakon što je predsjednica tivatskog Odbora DPS-a Jovanka Laličić danas izjavila da članovima DPS-a koji idu na litije u znak protesta zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u njihovim redovima neće biti mjesta iz DPS-a je saopšteno da je sloboda vjeroispovijesti je zagarantovana Ustavom i novim Zakonom koji reguliše ovu oblast. Poručuju da će njihovi simpatizeri i članovi prepoznati pravi karakter protesta.

Ilustracija

“Dakle, svaki građanin, bez obzira na stranačku pripadnost, ima pravo da iskazuje svoja vjerska osjećanja na način koji on smatra primjerenim, pa i da učestvuje u protestima koje organizuje SPC. To se odnosi, naravno i na članove DPS-a”, kazali su CdM-u iz DPS-a.

U toj partiji naglašavaju da kako smo svjedoci da se ovi skupovi pokušavaju zloupotrijebiti vrijeđanjem državnih simbola, institucija države Crne Gore, a sve uz prateću antidržavnu ikonografiju, vjeruju da će njihovi članovi, simpatizeri i glasači umjeti da prepoznaju pravi karakter protesta i da pravilno protumače da se na ovaj način ugrožava sve ono što “smo vrijedno zajednički gradili tokom tri decenije.”

Izjavu Laličić danas su komentarisale i neke opozicione partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve