Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Nadležni i premijer da se izjasne o Spajićevim navodima, neznanje ih ne opravdava

Nakon ovog saznanja, jasno je da je pun smisao dobila i poruka premijera Krivokapića upućena glasačima u Nikšiću - da uzimaju novac koji im se nudi, poručuju iz DPS-a

Demokratska partija socijalista (DPS) traži da se, povodom izjave ministra Milojka Spajića da je Vlada uoči izbora u Nikšiću dijelila biračima novac iz budžetske rezerve, i nevjerovatnog tumačenja da je to sasvim normalna pojava, jer je to radila tzv. ekspertska vlada koja navodno nije učestvovala u kampanji, o ovom slučaju kršenja zakona izjasne nadležni organi, ali i premijer Zdravko Krivokapić.

“Upravo je premijer na Tviteru poručivao građanima za koga u Nikšiću treba da glasaju i pojavljivao se na pres konferenciji liste na kojoj se nalazila i njegova savjetnica, predvodivši pokret koji je u Nikšiću nastupio u koaliciji sa Demokratskom Crnom Gorom.
Podsjećamo da je ministar Spajić učestvovao u izbornoj kampanji i davao otvorenu podršku Momčilu Koprivici, koji je predvodio pomenutu listu”, piše u saopštenju DPS-a.

Ističu da ovu Vladu neznanje i neiskustvo ne opravdavaju.

“Sve ukazuje da je riječ o flagrantnom primjeru kršenja zakonskih normi i narušavanja izbornog procesa nedemokratskim metodama, uz ozbiljnu zloupotrebu vlasti i novca poreskih obveznika. Nakon ovog saznanja, jasno je da je pun smisao dobila i poruka premijera Krivokapića upućena glasačima u Nikšiću – da uzimaju novac koji im se nudi”, zaključuju iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve