Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

DPS: Nadležne institucije da budu spremne na najave opstrukcija i zastrašivanja birača tokom izbornog dana

''Pozivamo sve institucije koje su na bilo koji način zadužene za izborni proces da maksimalno ozbiljno shvate ove poruke, kao i da preduzmu apsolutno sve kako bi svakom biraču bilo dozvoljeno da iskoristi svoje ustavno pravo glasa''

Demokratska partija socijalista upozorava nadležne institucije na izvjesne najave opstrukcija i zastrašivanja birača tokom sjutrašnjeg izbornog dana.

”Kako smo to već danas vidjeli od strane pojedinih partijskih funkcionera, zastrašivanje i plasiranje neistinitih informacija već je počelo i formalnim kanalima komunikacije – pa se nadamo da nadležni prate i neformalne.

Naročito upozoravamo na opstrukcije koje su planirane u opštinama sa najvećim brojem birača iz dijaspore – i to Petnjica, Rožaje, Plav, Gusinje, Bijelo Polje i Ulcinj, kao i u pojedinim podgoričkim naseljima, kao što je Konik.”, navode u saopštenju.

”Pozivamo sve institucije koje su na bilo koji način zadužene za izborni proces da maksimalno ozbiljno shvate ove poruke, kao i da preduzmu apsolutno sve kako bi svakom biraču bilo dozvoljeno da iskoristi svoje ustavno pravo glasa.

Sa svim saznanjima ćemo upoznati i relevantne međunarodne institucije u Crnoj Gori – a u prvom redu OSCE – koje su takođe upozorene na moguće pritiske, zastrašivanja i opstrukcije tokom izbornog dana”, zaključili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
01.04.2023-22:28 22:28

hahahaha jel ovo neki prvoaprilski vic?

Uros
02.04.2023-01:07 01:07

Zar ovo nije krsenje predizborne autnje? Oni da pricaju o nepravilnostima. Evo vam po citavoj Crnoj Gori hapse vase aktiviste koji kupuju glasove za Mila, a ko nije uhapsen je vec pobjegao van Crne Gore.