Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Mojkovac: Direktor Uprave za šume u izbornoj kampanji u Mojkovcu

''On, umjesto da kao čelni čovjek Uprave za šume radi u javnom interesu, što mu je i zakonska obaveza, bavi se plasiranjem opskurnih politikanskih saopštenja, dodvorava se svom partijskom šefu, i pokušava jeftino pridobiti koji glas ostrašćenih srpskih ekstremista u našem slobodarskom gradu''

Povodom saopštenja Uprave za šume od 18.11.2021. godine da je direktor tog organa Srđan Pejović posjetio UŠ Mojkovac i pored ostalog istakao da ”stara praksa i politika upravljanja odnosno urušavanja, devastacije i uzurpacija mojkovačkih šuma, mora biti prošlost“, podsjećamo javnost da je Pejović prije ove dužnosti bio zadužen da kontroliše nepravilnosti u sprovođenju planova u šumarstvu, napisali su u saopštenju iz Opštinskog odbora DPS Mojkovac.

”Ovaj dugogodišnji službenik Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede sada se naprasno sjetio, uoči lokalnih izbora u Mojkovcu da po uzoru na svog lidera Milačića, morališe i dijeli lekcije o pravu i pravičnosti, dok mimo zvaničnih sastanaka otvoreno pokušava da zloupotrijebi državne resurse i nezakonito utiče na izbornu volju građana”, dodali su.

Takođe, kako su kazali, treba istaći da gospodin Pejović od kada je stupio na dužnost direktora, učestalo vrši mobing nad zaposlenima, za šta će svakako snositi posljedice i odgovarati.

”On, umjesto da kao čelni čovjek Uprave za šume radi u javnom interesu, što mu je i zakonska obaveza, bavi se plasiranjem opskurnih politikanskih saopštenja, dodvorava se svom partijskom šefu, i pokušava jeftino pridobiti koji glas ostrašćenih srpskih ekstremista u našem slobodarskom gradu”, naveli su.

Nesnalaženje ili nečasne namjere ovog čelnika Uprave za šume? Smatraju – i jedno i drugo.

”Od direktora Uprave za šume očekujemo da se izbori sa nezakonitim radnjama u ovoj oblasti i da konkretno odgovori je li poništio višemilionski Ugovor za izradu planske dokumentacije sa privatnom firmom u kojoj je Vaš resorni ministar prije dolaska na tu funkciju bio predsjednik borda direktora, a nakon potpisivanja tog ugovora, taj isti ministar je predložio Vladi da na čelo Uprave za šume dovede direktora firme sa kojom je sklopio ovaj ugovor”, dodali su.

”Umjesto jeftinog politikanstva dobro bi bilo da odgovori i na sljedeća pitanja:

– Koliko je pošumljeno sadnica u ovoj godini u Mojkovcu?

– Koliko je izgrađeno, održavano, ili rekonstruisano novih šumskih puteva?

– Koje su podsticajne mjere za privatne vlasnike šuma?

– Koje ste preduzetnike iz ove djelatnosti obišli i da li ste se upoznali sa problemima sa kojima se susrijeću u poslu?

Odgovori na ova pitanja su jasni, baš kao i politika koju zastupate”, navode.

”Dobro bi bilo da se umjesto smišljenih provokacija tipa “držite lopova”, pravdanja za nerad i targetiranja ljudi, Pejović u narednom periodu okrene svojim stvarnim zadacima i zakonom definisanim obavezama”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve