Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Ministar izaziva nesigurnost među građanima, umjesto da radi svoj posao

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović priznao je da nema kapacitete za upravljanje sistemom kakav je bezbjednosni, u dijelu poslova koji pripadaju policiji, saopštava Demokraska partija socijalista

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović priznao je da nema kapacitete za upravljanje sistemom kakav je bezbjednosni, u dijelu poslova koji pripadaju policiji, saopštava Demokraska partija socijalista.

“Kada ministar unutrašnjih poslova saopšti da ne može da garantuje bezbjednost bilo kom građaninu na bilo kom dijelu teritorije Crne Gore, to znači da ne kontroliše sistem kojim rukovodi i da nije  sposoban da odgovori povjerenim zadacima. Ako neki događaj prouzrokuje nestabilnost, i ugrožava bezbjednost čak i onih građana koji u njemu ne učestvuju, onda su Vlada i ministar Sekulović dužni da spriječe takav scenario, da na osnovu zakonskih ovlašćenja preventivno djeluju i ne dozvole da se takav događaj održi”, navode iz DPS-a.

U DPS-u smatraju da je skandalozna nesposobnost državnog aparata, pored svih zakonskih mehanizama koje ima u rukama, da upravlja situacijom koja je Crnoj Gori nametnuta sa strane i koja može imati nesagledive posljedice po njene građane.

“Vlada i njeni organi, kao i kompletna parlamentarna većina, potpuno stavljeni u službu Srpske pravoslavne crkve i njenih poglavara, spremni su da žrtvuju mir i stabilnost u Crnoj Gori, samo u korist formalnog vjerskog čina koji može biti održan bilo kada i bilo gdje (čak je i patrijarh SPC Porfirije odložio svoje hirotonisanje u Pećkoj patrijaršiji).

Ministar se svojim današnjim izjavama pred novinarima pridružio svojim poslodavcima iz Vlade i SPC u podizanju tenzija među građanima Crne Gore i širenju osjećaja nesigurnosti čak i među onima koje ne zanima nikakva vrsta okupljanja. Sve dok se ministar policije bavi posljedicama, a ne uzrocima nestabilnosti, Crna Gora, nažalost, ne može biti država mira, bezbjednosti i jednakosti svih građana”, navode iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve