Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Lokalna uprava radi u korist štete grada i građana Herceg Novog

Lokalna vlast u Herceg Novom pokušava da pobjegne od nagomilanih problema u gradu baveći se izmišljenim problemima koji nemaju dodirnih tačaka sa Herceg Novim, i lažnobrinući brigu o huliganskim ispadima i maltretiranju građana Budve za koje istrage nadležnih državnih institucija pokazuju da su bili smišljeni i kontrolisani iz centara pojedinih političkih organizacija - saopšteno je iz OO DPS Herceg Novi

Lokalna vlast u Herceg Novom pokušava da pobjegne od nagomilanih problema u gradu baveći se izmišljenim problemima koji nemaju dodirnih tačaka sa Herceg Novim, i lažnobrinući brigu o huliganskim ispadima i maltretiranju građana Budve za koje istrage nadležnih državnih institucija pokazuju da su bili smišljeni i kontrolisani iz centara pojedinih političkih organizacija – saopšteno je iz OO DPS Herceg Novi.

DPS

”Mnogi problemi u našem gradu rezultat su prije svega neznanja i nerada lokalne vlasti. Da bi neznanje i nerad prikrili, lokalna vlast pribjegla je metodu izuzetno rijetkog sazivanja sjednica skupštine. A i kada sazovu sjednice, dnevni red sadrži veliki broj tačaka koje se usvajaju ekspresno i bez razgovora. Tako je ovog puta gotovo 30 tačaka usvojeno za 40 minuta”, navodi se u saopštenju.

Oni, kako dalje navode, smatraju da postoje ozbiljni problemi razvoja i bitisanja grada, da su toliko veliki da je apsolutno neophodno održavanje češćih sjednica na kojima se može voditi otvorena rasprava i tražiti zajedničkarješenja.

”DPS je takav odnos konkretno pokazao prilikom rasprave o Prostornom planu Herceg Novog kada smo dali podršku usvajanju plana u situaciji kada nije bilo dovoljno glasova partija koje čine lokalnu vlast. Vjerovali smo da je važno da zajedno stvaramo uslove za brži razvoj.

Klub odbornika DPS je takođe ponudio stručnu pomoć isvoje resurse u najboljem interesu grada i građana. Mi nismo opozicija gradu i građanima, već se odgovorno odnosimo prema problemima od kojih je većina nastala upravo preuzimanjem vlasti od strane sadašnje koalicije. Nama je to jasno, a svakoga dana je jasnije i građanima”, ističe se u saopštenju.

Kako dalje dodaju, navode nekoliko primjera:

”-Izvještajem o radu JP Vodovod i kanalizacija lokalna vlast je obznanila namjeru da firmi Cekticogluu isplati sva dugovanja, bez obzira što kolektor nije tehnički primljen, što završene dionice ne funkcionišu kako treba i što će otklanjanje nedostataka i završetak kolektora pasti na teret ovog Javnog preduzeća i skupo koštati građane Herceg Novog. Cekticogluu je dobio što je htio, Herceg Novi je dobio što nije htio. Po sporazumu iza kojeg stoji loklana vlast, Herceg Novi nema pravo da se poziva nit na odštetne klauzule, niti da naplati penale na osnovu loše urađenog posla.

-Program uređenja prostora za 2020. godinu kao osnovni dokument razvoja grada najbolje pokazuje odnos koalicije na vlasti prema gradu kojim upravlja. Da bi program bio usvojen prethodno je bilo potrebno usvojiti Izvještaj o stanju uređenja prostora. To izričito nalaže Zakon. Program je navodno urađen na osnovu nekakvog Izvjestaja koji nikada nije ponuđen Skupštini na razmatranje i usvajanje, a što takođe predstavlja zakonsku obavezu. Razlog je vrlo jednostavan. Naime, Program za 2019. godinu realizovan u izuzetno malom procentu.Sve što se i radilo, radilo se na bazi trenutnih potreba, kako je to odgovaralo koalicionim partnerima, a ne na bazi razvojnih potreba grada i građana. Sve je to trebalo sakriti pred javnošću.

-Odluke o izgradnji objekata od opšteg interesa, osim onih vezanih za bazne stanice operatera, su bacanje prašine u oči građanima Herceg Novog. Ovi objekti mogu se graditi i bez ponuđenih odluka, jer su predviđeni planskim dokumentima. Nama je jasno da nedostaju sredstva za njihovu gradnju, kao što nam je jasno i da stranke na vlasti žele da se pohvale pred izbore tako što će građanima pružiti iluziju da će objekti biti izgrađeni”, navodi se u saopštenju.

Zato, kako zaključuju iz OO DPS Herceg Novi, i ne treba da čudi što je Novska opština među najzaduženijim opštinama u Crnoj Gori.

”Što je račun opštine u čestim blokadama, što je po visini zarada Herceg Novi u istom rangu sa Andrijevicom, Gusinjem i Šavnikom.Sve na štetu grada i građana Herceg Novog. Takva je, na žalost, vlast koja vodi grad”, zaključuju oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve