Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Lična imovina se razlikuje od one na poslu, ovo je karneval poniženja

U DPS Kotor navode da saopštenja bivše predsjednice SO, na nivou petparačkih priča, zabavljaju ne samo Kotorane, već i mnogobrojne turiste sa istog govornog područja, koji ovih dana posjećuju to mjesto

Kotorski politički karneval, u režiji bivše predsjednice Skupštine opštine, svakodnevno se nastavlja sa namjerom obmanjivanja kotorske pa i crnogorske javnosti, sa tužnom željom da u drugom činu bude „efikasnija“ ali, realnost ih demantuje, pa nastavljaju da djeluju, ali sa manjim nivoom dostojanstva, saopštili su danas iz Odborničkog kluba Demokratske partije socijalista, poručujući Dragici Perović da se lična imovina razlikuje od one na radnom mjestu.

U DPS Kotor navode da saopštenja bivše predsjednice SO, na nivou petparačkih priča, zabavljaju ne samo Kotorane, već i mnogobrojne turiste sa istog govornog područja, koji ovih dana posjećuju to mjesto.

“Krišom plombirana vrata na zgradi lokalnog parlamenta, a njenih ruku djelo, kako bi fizički onemogućila ostvarenje neposredne demokratije, kao i njeni “politički igrokazi“, dovoljno govore o stanju terora, koji je i do sada sprovodila bivša predsjednica SO, a sve sa paničnim ciljem da obezbijedi skupštinskoj manjini da sačuva ono što se, očigledno, ne može ovakvom iskazanom histerijom odbraniti”, ističu odbornici DPS.

Kako kažu, posljednje što u medijima danas čita kotorska i crnogorska javnost jeste njen očajnički pokušaj da svoj lični poraz ublaži plasiranjem neistina da je neko provalio njen bivši radni sto, uzeo pečat Skupštine opštine, a možda i lične stvari.

“Perović nikako da shvati da je prosto, većinom odbornika lokalnog parlamenta smijenjena, da Skupština opštine Kotor nije njena prćija i da se, u demokratskom svijetu, i te kako razlikuje lična imovina od one na radnom mjestu.  U demokratskom društvu, kakvo je Crna Gora, imovina na radnom mjestu se otključava ključem, sa prethodnika poslovi prelaze na novoizabranog, i tako dalje – nema potrebe zamarati javnost sa onim što je opšte poznato, kako u normativnom tako i u ljudskom smislu”, dodaju u Odborničkom klubu DPS Kotor.

Perović je, prema njihovim riječima, svojim radom pokazala i dokazala kako se ne poštuje Ustav, prateći crnogorski zakoni, (ne) mišljenje dojučerašnjih partnera o važnim temama za građanke i građane Kotora.

“I izgleda da je bilo najiskrenije razmišljanje bivše predsjednice a ono glasi „došlo je mojih pet minuta“, i po, svemu sudeći, „sve ću uraditi da ih zadržim makar još pet minuta“.  Šta reći na ovakvo ponašanje bivše predsjednice, koja voli u medijima istaći sve zakonitosti, ali i ne baš tako dosljedno kad su u pitanju njene radne obaveze”, upitali su iz te partije.

Navode da i ptice na grani znaju ko je tamničar Kotora i ko se, zarad visokih apanaža, grčevito bori za očuvanje izgubljene vlasti, a uzgred u jako respektibilnom životnom dobu.

“Ne mislite valjda da opravdanje za Vaše postupke možete tražiti u lažnim tumačenjima Zakona jer, da ste demokrata, bili bi ste svjesni činjenice da se demokratija brani samo u parlamentu. Kolliko naše pamćenje doseže, Vi ste jedinu skupštinu zakazali i održali na Trgu od oružja i, na Vašu žalost, i tada ste utvrdili da nemate potrebnu većinu od strane Kotorana”, poručili su joj.

Kako su dodali, Perović, kao vremešna čuvarka rizničarske palate Bizanti, nikoga u Kotoru ne može ubijediti da je 14 više od 17.

“Vi znate na koja dva odbornika se odnosi činjenica da Vas ne podržavaju, pa Vam kolegijalno preporučujemo da uđete u naš lokalni parlament i, u tom visokom domu demokratije, na preciznoj vagi političke volje potvrdite Vašu dosadašnju ispraznu retoriku koju ovih dana nemilosrdno prosipate. A nama, na kraju, preostaje samo da zaključimo da naš drevni Kotor ne pamti ni ovakvu predsjednicu Skupštine, a ni približno sličnu maškaradnu povorku”, zaključuju u Odborničkom klubu DPS Kotor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve