Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Krivokapić i njemu slični su samo epizodisti moderne crnogorske istorije

Učestale izjave potencijalnog mandatara Zdravka Krivokapića, pod velom odglumljene naivnosti, pokazuju ozbiljan problem u vrijednosnom sistemu osobe koja pretenduje da vodi proevropsku vladu, saopšteno je danas iz DPS-a

Učestale izjave potencijalnog mandatara Zdravka Krivokapića, pod velom odglumljene naivnosti, pokazuju ozbiljan problem u vrijednosnom sistemu osobe koja pretenduje da vodi proevropsku vladu, saopšteno je danas iz DPS-a.

“On dijeli građane na hrišćane i one koji to nijesu, a na jednoj seoskoj svečanosti, uz obavezno prisustvo popova, predlaže ni manje ni više nego da se u Crnoj Gori ubuduće ne slavi praznik koji cio svijet slavi – Dan pobjede nad fašizmom 9. maj?! Da se umjesto tog praznika slavi dan kad je on s koalicionim partnerima pobijedio na izborima za jedan poslanički mandat. Kakva pretencioznost jednog rent-a-političara…”, smatraju u ovoj partiji.

Takve izjave navode na upitanost ko je osoba koja, sad već u kontinuitetu, i u kampanji i nakon nje, konstantno izgovara apsolutne besmislice, kažu u DPS-u, čije posljedice mogu da budu pogubne po međunacionalni i međuetnički sklad i mir u Crnoj Gori.

Uzgred, kako dodaju, skreću pažnju svima onima koji su svoj potpis stavili na kandidaturu Krivokapića da su time preuzeli dio odgovornosti i za ovakve besmislene izjave. Brzo se potvrdilo da je Krivokapić potpisao trilateralni sporazum samo da bi postao mandatar, a ne zbog toga što vjeruje u sadržaj tog dokumenta.

“Nakon što se pravdao da je slučajno zalutao na jedan četnički pir, da se tamo slučajno družio i pjevao sa osuđenim teroristom, veličajući ga zbog pokušaja atentata na Tita, kog je nazvao jednim od najvećih diktatora, uz čuđenje kako neko ko je američki građanin može biti terorista, Krivokapić je najnovijim javnim istupom otkrio svoju pravu ideološku pripadnost, skrnaveći antifašizam koji je jedan od fundamenata savremene Crne Gore. Krivokapić se pokazao kao istaknuti sljedbenik mentora Amfilohija Radovića, a to bolje od svih analiza govori o politici buduće vlade i njenim stvarnim namjerama”, dodaju u DPS-u.

Relativizacijom priče o Drugom svjetskom ratu, on u više navrata nagovještava izjednačavanje četničkog i partizanskog pokreta, amnestirajući tako četničku izdaju, što je otvoreno potiranje antifašizma i rezultata NOB – najslavnije vertikale u hiljadugodišnjoj istoriji Crne Gore.

“Time se osporava i skrnavi jedan od najslavnijih perioda i postignuća naše slobodarske istorije i samog crnogorskog identiteta. Poručujemo Krivokapiću i svima koji misle kao on da im je sve uzalud. Većinska Crna Gora je prepoznala njegove skrivene namjere, i mentora čiji je pion, odlučna i spremna da odbrani antifašističku tradiciju, temelje svog identiteta i svoj evropski put. Krivokapić i njemu slični su samo epizodisti moderne crnogorske istorije”, zaključuju u ovoj partiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
27.09.2020-18:29 18:29

Ovaj nema dvije da vodi državu.Probudimo se Crnogorski narode. Ovo je šljam ulični, dje si DRITANE, nesreco društva Bojana Jelusic i ostali zar ste za ovog Pevaju, isti govor drži.