Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Krivokapić da saopšti detalje tajnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom

DPS odavno upućuje na neprimjeren i nedozvoljen upliv SPC u politički život Crne Gore

Potpisivanje ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, koje je najavio predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, a čija sadržina je u potpunosti nepoznata široj javnosti, jasno upućuje da se radi o tajnom dogovoru koji najvjerovatnije za cilj ima ugrožavanje nacionalnih interesa države Crne Gore, saopšteno je iz DPS-a.

“Demokratska partija socijalista odavno upućuje na neprimjeren i nedozvoljen upliv Srpske pravoslavne crkve u politički život Crne Gore. Podsjećamo da je Vlada sastavljana u vjerskim objektima a da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti, umjesto nadležnih državnih organa, a shodno priznanju episkopa Joanikija, pisala upravo Srpska pravoslavna crkva.

Riječ je o zakonu, da podsjetimo, čiju ustavnost provjerava Ustavni sud, a koji na najgrublji način zadire u vjerska prava pravoslavnih Crnogoraca i imovinska prava države Crne Gore”, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, sve ovo upućuje na okolnost da je ugovor čije je potpisivanje najavljeno još jedan u nizu akata Vlade i Srpske pravoslavne crkve kojim se želi nanijeti šteta interesima države Crne Gore.

“Stoga zahtijevamo od premijera Krivokapića najavljenu transparentnost i očekujemo da se sadržina ugovora što prije predoči javnosti a potom i pokrene javna rasprava o ovom veoma važnom pitanju”, navode iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
18.04.2021-18:46 18:46

Ma nije bocoljub vlasnik Crne Gore pa da on moze da sklapa neke tajne ugovore sa SPC u nasoj zemlji. Sa druge strane ako je stvarno toliko zakrzljao i glup onda treba da zna sta ga ceka kada se uskoro promjeni politicka situacija Crne Gore.

in medias res
18.04.2021-19:44 19:44

A zna li narod CG kakav je ugovor potpisan s katoličkom crkvom, islamskom i jevrejdkom vj zajednicom? Ne, niti ste tražili da se objavi. Zato, prvo objaviti ove ugovore, pa sačekati da prođe 9 godina, pa objaviti i ovaj. Bilo bi ravnopravno.

Ha20
18.04.2021-21:51 21:51
Reply to  in medias res

Supcino in medias res,.Ti sebe mozes nazivati kako god zelis ali se sa svojim primitivnim i glupim komentarom blamiras samog sebe. Ni jdna vjerska zajednica Crne Gore nije ugrozila crkvu Crne Gore kao sto je to utadila SPC.koja zeli dominaciju a taj zalogaj ce joj ostati u grlu. Crna Gora jeste mala ali ima toliko ponosa da ce åpstati do vjecnosti.

Nikola
19.04.2021-06:43 06:43

Kad se sljedeci put budu dijelile karte, picoustance ce zapasti u jednom pravcu…..sljiva u biogradski pasaluk..

Gradjanka
19.04.2021-07:32 07:32

Ovo je najveca pljacka u istoriji Crbe Gore.Angazovati ,najbolji tim medjunarodnih advokata.i traziti povracaj
imovine,najveceg blaga Crne Gore.Kad.tad ce neko odgovrati za ovo.