Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru mamurnog kafanskog gosta koji ponavlja besmislice

Da li je Krivokapićev stav onaj iz 1999. godine, kada je po kućama ''četničkih vojvoda'' sjedio ispod Karadžićevih i Mladićevih fotografija? Ili je to onaj stav koji je iskazao njegov ministar pravde? Da li je to ponižavanje Bosne i Hercegovine i njenih simbola pri svakoj mogućoj posjeti Krivokapića i njegovih ministara toj državi?, pitaju iz DPS-a

Ukoliko premijer Krivokapić posjeduje neke dokaze o umiješanosti bilo koga iz Demokratske partije socijalista u genocid u Srebrenici, neka ih momentalno proslijedi relevantnim međunarodnim i institucijama u Bosni i Hercegovini. U suprotnom, pozivamo ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi manirom mamurnog kafanskog gosta, koji kao da sam za sebe ponavlja nešto što se kosi sa činjenicama i zdravom pameću, poručili su iz Demokratske partije socijalista.

“Čudno je da Krivokapić ne pominje koje su partije usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici na koju se poziva. Čudno je i da on naglašava kako je njegov i stav njegovih ministara o tome jasan. Da li je to onaj njegov stav iz 1999. godine, kada je po kućama “četničkih vojvoda” sjedio ispod Karadžićevih i Mladićevih fotografija? Ili je to onaj stav koji je iskazao njegov ministar pravde? Da li je to ponižavanje Bosne i Hercegovine i njenih simbola pri svakoj mogućoj posjeti Krivokapića i njegovih ministara toj državi?”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a istuču “da potvrde svoj stav o genocidu u Srebrenici, i odrede se prema negatorima ovog zločina, članovi vladajuće koalicije imaće narednih dana u Skupštini, pa ćemo opet vidjeti u kojem pravcu ide ova vlast”.

“Što se predsjednika Đukanovića tiče, on se već i obraćao tokom Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici – a njegov i stav svih članova Demokratske partije socijalista o tom događaju više je nego jasan. Za razliku od Krivokapića – nemamo potrebu da govorimo u uvijenim formama, pa jasno poručujemo da se u Srebrenici dogodio genocid, kao najveće zvjerstvo u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. Za razliku od Krivokapića, mi to ne vidimo kao političko – već civilizacijsko pitanje”, napominju iz DPS-a.

Na kraju poručuju da “Krivokapiću ostavljaju da glorifikuje Vučića i govori o njegovim “podvizima” u Srebrenici, napadajući istovremeno predsjednika Đukanovića i DPS, a sve potajno se nadajući da će već jednom umoliti premijerku Srbije da mu pošalje taj poziv”.

“Dobro će mu ovo, današnje, ničim izazvano inferiorno podilaženje doći”, zaključuju iz DPS-a.

Podsjećamo, premijer Krivokapić ranije je napao DPS zbog Srebrenice, a pohvalio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
16.05.2021-11:29 11:29

Postovani korisnici ovoga sajta, vjerovatno ste culi onu izreku ” tesko je dresirati starog psa da sjedne na komandu ” Prijatan vikend svima.