Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Krivične prijave zbog političke korupcije u Kotoru

Demokratska partija socijalista pisala ambasadama, međunarodnim organizacijama,nezavisnim intelektialcima...

Poslanica Demokratske partije socijalista Aleksandra Vuković saopštila je da je DPS uputila pismo ambasadama, međunarodnim organizacijama, medijima, nezavisnim intelektualcima i političkim subjektima, izražavajući zabrinutost povodom dešavanja na devetoj sjednici Skupštine lokalnog parlamenta u Kotoru, održanoj 24. marta. U pismu su informisali da su podnijeli krivičnu prijavu protiv odbornice Milice Ljutić i odgovornih s obzirom na nezakonit rad Skupštine na devetoj sjednici lokalnog parlamenta u Kotoru.

– Naime, nakon što pola godine kotorska Skupština nije zasijedala zbog nedostatka kvoruma, samo nekoliko dana prije uvođenja prinudne uprave u tom gradu od strane Vlade Crne Gore, tri odbornika DPS-a, Dejan Ognjanović, Milica Ljutić i Mladen Donković, noć uoči sjednice Skupštine odlučili su da promijene političku stranu, glasaju za budžet i time produže mandat nefunkcionalnoj lokalnoj vlasti na čelu sa Demokratama – istakla je Vuković.

Pored, kako je rekla, činjenice da je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić još ranije izgubio podršku dijela koalicionih partnera iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” sa kojiam je 2020. godine formirao kotorsku vlast, važno je imati u vidu, kaže Vuković, da pomenuta tri odbornika DPs-anijednim postupkom nijesu nagovijestili svojim kolegama iz stranke i odborničkog kluba šta planiraju da urade.

– Takav presedan ukazuje na političku korupciju koja je predsjedniku Opštine Kotor Vladimiru Jokiću i Demokratama omogućila opstanak na vlasti – istakla je Vuković.

S druge strane, napomenula je, DPS je dala maksimalan doprinos u procesu tranzicije državne i lokalne vlasti.

– Zato danas ne uskačemo kroz prozore Opštine Kotor, ali upozoravamo i domaću i međunarodnu javnost da je na sjednici lokalnog parlamenta, došlo do par ekselans političkog i pravnog nasilja, ali i urušavanja demokratskih institucija koje su se u prethodnim decenikama mukotrpno gradile, između ostalog, zahvaljujući i našim međunarodnim partnerima – naglasila je ona.

Posebno ističe da je na istovjetnoj sjednici lokalnog parlamenta kamerama zabilježen snimak čiju vrijednost i vjerodostojnost, kako kaže, sami mogu ocijeniti.

– Naime, na snimku se vidi kako jedan od odbjeglih odbornika DPS-a Milica Ljutić jasno dobija instrukcije od, za sada, nepozante osobe, da glasa u svoje, i u ime dva odbornika koji u trenutku glasanja nijesu bili u skupštinskoj sali. Kako niko od ovlašćenih lica u skupštinskoj sali nije reagovao na kršenje zakona i zloupotrebu demokratije, obavještavamo vas da je DPS podnijela krivične prijave protiv odbornice Ljutić i odgovornih lica, s obzirom na nezakonit rad Skupštine na devetoj sjednici lokalnog parlamenta u Kotoru – navela je Vuković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve