Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Kovačević mora da ode sa funkcije, on potpiruje tenzije i mržnju u Nikšiću

Nedopustivo je da se sa čelne pozicije opštine, kako navode, naglašava mogućnost nekakve (samo)odbrane kroz rečenicu ''ako oni to ne budu mogli, mi ćemo znati sami da se zaštitimo''

Budući da skandalozne izjave predsjednika Opštine Nikšić ne jenjavaju, te da svaka od njih je pošiljalac veoma opasnih poruka, jasno je da Marko Kovačević politički preživljava na temelju (samo)izmišljene priče o ugroženosti jedne nacionalne grupe u Crnoj Gori, ocijenili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

“Perfidno i podlo, kako je i svojstveno pijunu Aleksandra Vučića i podaniku Crkve Srbije, nastavlja da, sa pozicije koju, na nesreću građana Nikšića pokriva, potpiruje i onako već dovoljno uzavrele tenzije u društvu, te da, tipično đilkoški, raspiruje mržnju”, poručili su iz nikšićkog DPS.

Nedopustivo je da se sa čelne pozicije opštine, kako navode, naglašava mogućnost nekakve (samo)odbrane kroz rečenicu “ako oni to ne budu mogli, mi ćemo znati sami da se zaštitimo”.

“Jeftine namjere Marka Kovačevića treba prozreti, a njegovo političko djelovanje prezreti, jer na vrata na koja ovaj pomiritelj uđe, dostojanstvo, međusobno poštovanje i uvažavanje kroz prozor iskaču. Ovaj poklonik četničkih ideologija, iz čijih usta je izašlo da su odbornici koji nijesu njegovi poslušnici ideološki mutanti i šovinisti, te da su građani sa Trga slobode, čija je tragična krivica ljubav prema svojoj, a ne tuđoj, državi ekstremistička grupa, a da su oni iz Manastirske ulice koji pjevaju kako kukaju Turci i leleču bule ugroženi, ne treba našem gradu za pomirenje”, pojasnili su iz DPS Nikšić.

Navode da do “pomirenja neće doći sve dok je Kovačević predsjednik”.

“U krajnjem, zbog svega navedenog, zbog sramnih narativa i sramotnog djelovanja, je jasno da nikakvog društvenog pomirenja neće biti, dok god Kovačević ne ode sa funkcije kojoj nije dorastao i koje nije dostojan”, zaključili su iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
21.07.2022-11:37 11:37

Evo śutra a zora. Ha ha ha

BobZeković
21.07.2022-12:22 12:22

Oprostite cijenjeni DPS. mARKO Kovačević ne mora samo da ode sa funkcije. On mora odma, energično i po zakonu da bude odma izveden pred Sud. On je napravio teško krivično djelo_ organizovanje, podstrekavanje, izazivanje građanskog rata, djelima i riječima koje je koristo srpski zločinac, Srbin poreklom iz Crne Gore, Slobodan Milošević kad je pokrenuo ubilačke, pljačkaške, rušilačke aktivnosti na uništenju svega čovječnnog na Balkanu. Pomenuti Kovačević, samo ponavlja rijeći i DJELA prvog i nAjvećeg otvorenog srpskog TERORISTE I BANDITA u Crnoj Gori, Bata Carevića iz Budve, osvjedočenog kriminilca, pljačkaša i nasilnika, koji svim sredstvima, ni od koga sprečavan,A OD SVAKE… Pročitaj više »