Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Kotor: Sjednica kotorskog parlamenta zakazana za četvrtak bez izgleda da bude održana

Akteri lokalne većine nijesu došli do novih dogovora, ali to je očekivano i pokazuje sve manjkavosti koalicije na vlasti. Time smo dovedeni pred uvođenje prinudne uprave i raspisivanje prijevremenih izbora, što je jedini lijek kada nosioci funkcija i obaveza nijesu spremni za ozbiljnu političku saradnju, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Kotor

Kotor je i dalje u blokadi, a sjednica lokalnog parlamenta zakazana za četvrtak 24. mart unaprijed je osuđena na propast. Akteri lokalne većine nijesu došli do novih dogovora, ali to je očekivano i pokazuje sve manjkavosti koalicije na vlasti. Time smo dovedeni pred uvođenje prinudne uprave i raspisivanje prijevremenih izbora, što je jedini lijek kada nosioci funkcija i obaveza nijesu spremni za ozbiljnu političku saradnju, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Kotor.

Od 2017. godine traje, kako ističu, nestabilnost ove koalicione vlasti koja ne odustaje od ponavljanja ranijih grešaka.

“Nas to nikako ne raduje, radi građana i redovnog funkcionisanja grada, i tražimo da se nađe rješenje za redovno funkcionisanje grada, ponajprije u susret ljetnjoj turističkoj sezoni. Želimo da vjerujemo da ćemo nakon razrješenja političke krize u gradu, ove godine imati Festival pozorišta za djecu, prestižni Kotor Art i veličanstvene Don Brankove dane muzike – baš pod tim imenom”, kazali su iz kotorskog DPS-a.

Poručuju da “živimo u vremenu neizvjesnosti”, kao i da to njihovi politički oponenti “nikako da shvate i postanu ozbiljni i odgovorni domaćini”.

“Zbog toga je, poštovani građani Kotora, na vama da se ovo stanje u gradu više nikad ne ponovi”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve