Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Kotor: Prvih 100 bezličnih dana kotorske vlasti

Apelovali na novoizabranu lokalnu vlast, da se prihvati posla koji će imati uočljive rezultate, te da će imati aktivnu ulogu opozicije koja će im ukazivati na sve proopuste

Najmanje griješi onaj koji ne radi ništa, glavni je moto kotorske vlasti, pa su prosto odlučili da ne rade ono za šta su ih građani izabrali. Uobičajeno je da se svakoj vlasti da 100 dana bez kritika i analiza. To je sasvim dovoljno vrijeme da se vlast snađe i pokaže šta smjera. Nažalost posljednjih 100 dana našim gradom vlada letargija, izuzev par protokolarnih aktivnosti, nova-stara vlast nastavila je tamo gdje je stala 2019. godine, a to je tapkanje u mjestu. Nadamo se da će brzo da se trgnu jer je to za dobrobit građana, saopšteno je iz OO DPS Kotor.

“Za 100 dana lokalni parlament je usvojio cijele dvije nove odluke, Budžet i Izmjenu odluke o porezu na nepokretnost, kao i par odluka koje je pripremila prethodna vlast. Iako smo ušli u februar mjesec, nemamo Plan rada Skupštine, nemamo Program rada Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora, a o opštinskim preduzećima i da ne govorimo. Najavljene mjere za podršku lokalnim privrednicima više se i ne pominju”, poručuju iz kotorskog DPS-a.

Zatim su apelovali na novoizabranu lokalnu vlast, da se prihvati posla koji će imati uočljive rezultate, te da će imati aktivnu ulogu opozicije koja će im ukazivati na sve proopuste.

“Uvaženi vršioci kotorske izvršne vlasti puno toga ste obećali građanima na lokalnom, ali i na državnom nivou gdje takođe vršite vlast, vrijeme je za rezultate. Mi kao odgovorna opozicija u narednom periodu ukazivaćemo na sve propuste lokalne vlasti, ali bićemo spremni i nesebično da pomognemo, svjesni činjenice da grad i država prolaze kroz turbolentni period u zdravstvenom, ekonomskom i političkom smislu”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve