Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

DPS Kotor: Nijesu vam grad babo i stričevi ostavili

Odgovorni u Opštini Kotor još jednom su pokazali spremnost na bizarni populizam ne bi li politički profitirali, krunišući licemjerje kao najisplativiju praksu svoje politike, tvrde u DPS Kotor

Odgovorni u Opštini Kotor još jednom su pokazali spremnost na bizarni populizam ne bi li politički profitirali, krunišući licemjerje kao najisplativiju praksu svoje politike, tvrde u DPS Kotor.

“Služba za inspekcijske poslove je u avgustu 2022. godine pokrenula prekršajnu prijavu protiv sugrađanina zbog postavljanja plažnog mobilijara na plaži, kako nalaže Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata. Naravno, ovaj postupak, u navedenom periodu, podržali su svi naši sugrađani, što bismo i mi poštovali i podržali kao ispravan, da gore pomenuto rukovodstvo i ista služba za inspekcijske poslove nijesu odlučili da povuku prijavu – kao neosnovanu”, ističu u kotorskom DPS-u.

Napominju da su ovu “akciju” sproveli na osnovu navodno velikog broja prijava za uzurpiranje obale, koje niko nikad nije vidio.

“Pitanje za sve odgovorne i savjesne građane, da li stvarno Opština Kotor preuzima mjere protiv nelegalnog uzurpiranja ponti i plaža, ili to radi samo “ad hoc” u određenim momentima, pa kad se nečiji kum, brat, rođak pojavi, onda zatvori oči”, kaže se u saopštenju.

Dodaju da u kampanjama dotičnih vlastodržaca, sa transparentima veličine neba, zagovarala se borba protiv nepotizma i korupcije, a danas su oni najpodložniji toj društvenoj kugi, koja razara moralnost i smisao politike.

“Dakle, maltretiranje građana je poželjno, osim ako su kumovi i aktivisti Demokrata i njihovih partnera. Svi su jednaki, samo su neki jednakiji od drugih, da se pokaže kako bi Orvel u Kotoru napisao još jedno kultno djelo u prilog diskriminaciji i despotizmu vlasti. Poručujemo kotorskim vlastohlepcima da odmah uklone planinsku kućicu na ulasku u kotorski gradski park koju je postavio kum direktora Morskog dobra, jer je sramno drevni grad pretvoriti u rođačko-kumovsku kasabu i maltretirati nepodobne građane i građanke svojom nepotističkom politikom. Kotor vam nijesu babo i stričevi ostavili da se ponašate kao razmetni sinovi, kockajući se pravima građana i građanki Kotora”, zaključuju u  Opštinskom odboru DPS Kotor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve