Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Kotor: Na stogodišnjicu osnivanja Primorca otvoreni bazen nije pripremljen za ljeto

Iz DPS podsjećaju da je ove godine istekla odluka Skupštine opštine Kotor da otvorenim bazenom upravlja VPK Primorac,  a upravljanje je preuzela Opština Kotor, tačnije Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora

Jul je uveliko počeo, školske obaveze su završene, a kotorska djeca, koja treniraju plivanje i vaterpolo, i njihovi roditelji još čekaju datum otvaranja ljetnjeg bazena na kojem bi počeli sa treninzima. Skoro sva djeca koja treniraju vaterpolo i plivanje uvijek su započinjala sa treninzima na ovom bazenu. Baš na ovom bazenu svoje prve sportske korake napravili su gradski velikani ovoga sporta, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Kotor.

“Tu ili na nekom drugom otvorenom bazenu u Kotoru – ali hajde da otvorimo ovaj glavni po starom običaju “daj šta daš” – a za danima kad su djeca trenirala na Prčanju, Orahovcu i Risnu ostaju samo žal i sjećanja”, dodaju oni.

Iz DPS podsjećaju da je ove godine istekla odluka Skupštine opštine Kotor da otvorenim bazenom upravlja VPK Primorac,  a upravljanje je preuzela Opština Kotor, tačnije Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora.

“Međutim bazen u julu još nije stavljen u funkciju, što je za sve Kotorane neshvatljiv nemar opštinskih organa. Neodgovornim ponašanjem gradske uprave pozamašno se kasni sa stvaranjem neophodnih uslova (uređenjem bazena) za treniranje oba gradska kluba, kao i za bezbjedno kupanje naših sugrađana”, naveli su iz DPS.

Još je veća šteta što je bazen, kako kažu,  “van upotrebe kada znamo da je u ljetnjem periodu značajno povećano interesovanje djece za ove sportove, što je ove godine izostalo, a to će se itekako odraziti na budućnost naša dva kluba, ako se stanje ne popravi”.

“Napominjemo da se ove godine obilježava 100 godina od osnivanja “Primorca” i da su na bazenu mogle biti upriličene razne aktivnosti povodom tog jubileja koji nam je svakog dana bliži, ali od toga nažalost nema ništa”, naglasili su iz DPS Kotor.

Apeluju na gradske vlasti, radi, kako kažu, kotorske djece i svih Kotorana, da se što hitnije preduzmu neophodne aktivnosti kako bi se bazen stavio u funkciju i preda na upotrebu građanima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
05.07.2022-16:46 16:46

Gradonačelnik opštine Kotor, demokrata JOkić, je neskriveni saboter svakog napretka Crne Gore i svega Crnogorsog. Osnovni zadatak zbog kojeg je ustoličen za gradonačelnika Kotora je pretvoriti Boku Kotorsku u srpsku zemlju na čemu zdušno radi sa saradnicima Carevićem, Katićem, Komnenoviće. To s je udruženi srpski neprijaelii klan Crne Gore, koji iz sve snage uz podršku crnogorskih Izvršnih, Zakondavnih i Sudskih vlasti pkušava da razori Crnu Goru. Turistička sezona je idealan period za njihove planive. A za građane njihovih opština nije ih baš ni malo briga. Oni su višak tim užasnim neprijateljima Crne Gore,