Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

DPS Kotor: Gospodo iz Demokrata, Boka nije srpska, niti će ikad biti!

''Transparenti koji su postavljeni, sa ili bez dozvole (gotovo je irelevantno), više su nego u suprotnosti s onim što bi trebalo da budu partijske vrijednosti Demokrata, čija je krilatica “Pobjede, a ne podjele” još jednom ostala kao fraza'', kažu u DPS Kotor

Povodom dolaska patrijarha SPC Porfirija u Herceg Novi u istom gradu svjedočimo grubim provokacijama i odobravanju takvog ponašanja od strane prvog čovjeka toga grada iz redova Demokrata, saopšteno je iz kotorskog DPS-a.

“Naime, transparenti koji su postavljeni, sa ili bez dozvole (gotovo je irelevantno), više su nego u suprotnosti s onim što bi trebalo da budu partijske vrijednosti Demokrata, čija je krilatica “Pobjede, a ne podjele” još jednom ostala kao fraza”, kažu u DPS Kotor.

Potpuno su, dodaju, pogažene sve vrijednosti koje Bokelji vjekovima baštine potencirajući da je Boka samo jednog naroda, pri čemu je to apsolutna neistina.

“Da je “Boka srpska” samo nas, nažalost, podsjeća na retoriku devedestih koju uporno isti akteri pokušavaju da relativizuju i revitalizuju. Draga gospodo iz Demokrata, Boka nije srpska, niti će ikad biti. Ovakvim činjenjem samo produbljujete jaz koji ste napravili posljednji nekoliko godina u želji da se dokopate vlasti, jer građani nikad nijesu bili podijeljeniji. Ne protivimo se posjeti patrijarha, ali smatramo da su oni koji ga dočekuju to oduševljenje mogli iskazati na drugi način”, naglašavaju u DPS Kotor.

Takođe, dodaju, opštinska služba je trebala da reaguje jer Herceg Novi je crnogorska opština i nema mjesta nacionalizmu i separatizmu.

“Pitamo se samo da li i naš predsjednik Opštine Kotor Jokić dijeli ovakav stav njegovog kolege iz Herceg Novog i da li je ovo zvanični stav njihove partije, a Bokeškom forumu želimo sve najbolje u saradnji s ovakvom vlašću u Tivtu jer očigledno ne vide čemu sve ovo vodi”, zaključuju u DPS Kotor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MUSTAFA
28.08.2022-13:51 13:51

DEMOKRATE SU  VECI CETNICKI NACIONALISTI FASISTI NASTROJENI PREMA CG OD URA I DF  SESELJEVE CETNICKE  DEMOKRATE  CINE NAJVISE ZLOCINE PROTIV CRNE GORE JO JEST UNISTENJE!