Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Kotor i Rožaje: Đukanović za predsjednika, Marković za zamjenika

Jednoglasno

Opštinski odbori Demokratske partije socijalista Kotor i Rožaje pružili su, na današnjim sjednicama, jednoglasnu podršku za izbor Mila Đukanovića za predsjednika DPS i Duška Markovića za zamjenika partije na predstojećem Kongresu.

“Članovi i simpatizeri naše partije u Kotoru su na sjednicama mjesnih obora koji su održani tokom septembra mjeseca pozdravili kontinuirane napore aktuelnih lidera Demokratske partije socijalista i Vlade na unapređenju ekonomskog i socio-društvenog života svih građana Crne Gore”, navode u DPS Kotor.

Kako ističu, na svim sastancima je ocijenjeno da je Đukanović sa najbližim saradnicima u proteklom periodu uspješno predvodio ključne reforme crnogorskog društva, a da je Demokratska partija socijalista već dugi niz godina prepoznata kao lider na ukupnoj društveno-političkoj sceni Crne Gore.

“Na sjednici su takođe razmatrana i aktuelna dešavanja na lokalnoj sceni uz zaključak da nova lokalna samouprava predvođena DPS pokazuje ozbijan stepen zrelosti i odgovornosti u odnosu na ono što su ključne potrebe građana Kotora. U susret predstojećem Kongresu, mjesni odbori su predložili veliki broj kandidata za članove novog saziva Glavnog odbora koji će svojim ličnim i profesionalnim referencama nesumnjivo značajno doprinjeti unapređenju kvaliteta rada ovog značajnog organa naše Partije. Opštinski odbor je takođe odabrao 10 predstavnika koji će učestvivati u radu VIII Kongresa DPS koji će se održati u Podgorici 30. novembra”, naveli su u kotorskom odboru DPS.

Iz odbora DPS Rožaje kazali su da je na sjednicama njihovog odbora usvojena lista kandidata za organe partije na državnom nivou, kao i lista delegata koji će predstavljati ovaj Opštinski odbor na VIII Kongresu DPS.

“Za članove Glavnog odbora DPS-a Crne Gore predloženo je 69 kandidata. Milo Đukanović i Duško Marković su obavljajući dosadašnje funkcije radili u interesu Crne Gore i svih njenih građana. Posebnu pažnju su posvetili afirmisanju multietničkog sklada i suživota različitih vjera i nacija, a to je jedna od temeljnih vrijednosti savremene Crne Gore”, naglasili su Opštinskom odboru DPS Rožaje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve