Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DPS Kolašin: Šetnje u našem gradu su svojevrsni antidržavni skupovi

Šetnje kojima se navodno brane svetinje koje niko ne napada, u potpunosti su odstupile od suštinskog vjerskog čina i vjerskog cilja, a Kolašinci znaju ko su učesnici nedeljnih šetnji, te stoga ne čudi što su ovo svojevrsni anti-državni partijski skupovi u našem gradu, smatraju u OO DPS Kolašin

Šetnje kojima se navodno brane svetinje koje niko ne napada, u potpunosti su odstupile od suštinskog vjerskog čina i vjerskog cilja, a Kolašinci znaju ko su učesnici nedeljnih šetnji, te stoga ne čudi što su ovo svojevrsni anti-državni partijski skupovi u našem gradu, smatraju u OO DPS Kolašin.

Iz ovog OO navode da članovi prosrpskih partija pokušavaju, manipalucijama i zloupotrebom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, opravdati svoje partijske knjižice.

“Žalosno je i primitivno da vlasnici tih anti-državnih partijskih knjižica zloupotrebljavaju one koji imaju čiste i nevine knjižice, a to su djačke knjižice. Neprihvatljivo je koristiti osnovce u političke svrhe i isturati ih u prve redove malobrojne litije, da čine najglasniji dio muzičkog repertoara u kojem dominiraju pjesme o Kosovu i Srbiji. Dopustite mladim ljudima da sami odluče da li će voljeti svoju ili će kao oni koji ih u neznanju vrbuju , klicati tuđoj državi. Sa kolašinskog Trga boraca se šetnjom i pjesmom brani Kosovo dok istovremeno na svom tviter nalogu predsjednik Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, objavljuje da je postigao dogovor sa Vladom Kosova oko gradnje auto puta Beograd – Priština”, ističu iz OO DPS-a.

Prema njihovim riječima, svih prethodnih godina „profesionalni branioci i manipulatori“ su izgubili sve što su branili.

“Sada Iz Kolašina brane Kosovo dok Beograd sa tim istim Kosovom dogovara izgradnju auto puta. Tako pokušavaju da navodnom brigom o crkvama koje su navodno ugrožene u Crnoj Gori , malo pobjegnu od svog višedecenijskog gubitništva. Porazi su im postali navika, porazima se kao i u pjesmi „uvijek vraćaju ponovo“. Sve manje prisustvo na litijama, potvrdjuje da gradjani sve više prepoznaju manipulacije i činjenicu da u gradjanskoj Crnoj Gori, nema uskraćenih vjerskih prava, niti ugroženih vjerskih objekata, samo ima laži i obmana velikosrpskih ideologa. Jedan od najpoznatijih, Dobrica Ćosić, kazao je da je “laž vid srpskog partiotizma” te da u svrhu postizanja cilja lažu “maštovito, stvaralački i inventivno”. U Crnoj Gori velikosrbi zaista kreiraju razne obmane i to zaista rade neumorno i veoma maštovito, svojatajući sve što je crnogorsko, od teritorije, preko istorije pa do svetinja”, zaključili su u OO DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve