Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Kolašin: Dio opozicije sakriva svoje prave namjere iza navodne brige o vjeri

Donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti partijski aktivisti DF-a i Demokrata dočekali su kao raspisivanje parlamentarnih izbora ili, kako se oni nadaju, raspisivanje referenduma o referendumu od 21. maja 2006. godine, na kojem je Crna Gora obnovila svoju državnost i postala nezavisna i međunarodno priznata država

Donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti partijski aktivisti DF-a i Demokrata dočekali su kao raspisivanje parlamentarnih izbora ili, kako se oni nadaju, raspisivanje referenduma o referendumu od 21. maja 2006. godine, na kojem je Crna Gora obnovila svoju državnost i postala nezavisna i međunarodno priznata država, saopšteno je iz OO DPS Kolašin.

Ilustracija

“Sve partijsko – političke i anticrnogorske ambicije dominantni dio crnogorske opozicije sakriva iza navodne brige o vjeri, crkvi i vjerskim objektima, braneći ih od, gle čuda, građana Crne Gore i crnogorske države, a za račun susjedne države i velikosrpskih elemenata u cijelom regionu. Potvrdila je to i sinoćnja šetnja kolašinskim ulicama gdje je u prvom planu bila trobojka sa četiri ocila. Iz dana u dan će se smanjivati prostor za manipulacije i vjernici SPC-a koji Crnu Goru doživljavaju kao svoju državu će se uvjeriti da im Zakon o slobodi vjeroispovijesti ne ugrožava ni jedno vjersko i građansko pravo”, saopštili su iz ove partije.

Kako navode, jedan demokratski, civilizacijski i evropski zakon je metodom primitivne manipulaciije, iskorišten za otvaranje dva politička fronta za ostvarivanje jednog političkog cilja – popravljanja partijskog rejtinga na velikosrpskoj nacionalističkoj retorici, sve manje obučenoj u mantiji, a sve više u trobojkama i srpskim ocilima.

“Na prvom frontu opozicija vodi borbu protiv državnosti, stabilnosti i budućnosti Crne Gore i na tom frontu se pokušavaju motivisati građani kojima se manipuliše da su im ugrožene vjerske slobode i vjerski objekti. Ipak, manipulacija pada u vodu kada se nacionalističkoj koreografiji doda poznata i zapaljiva stihoklepačka krilatica – “što je bio Montenegro, biće opet srpsko leglo.” Drugi front je trenutno prikriveniji ali se ispod zavjese navodne ugroženosti i „borbe za crkvu“, vodi oštra partijsko – politička borba za rejtinge i članstvo”, ističu u saopštenju.

Smatraju i da je posebno beskompromisna borba između DF i Demokrata.

“DF istrajava na prepoznatljivoj matrici klerikalnog nacionalizma, koji „skupštinski šešelji“ promovišu suzavcima i otkopavanjima oružja. Demokrate su kravate zamijenili mantijom, a sve u pokušaju spašavanja strmoglavo padajućeg rejtinga, koji može biti obnovljen, vjeruju kvazi-demokrate samo animiranjem anticrnogorskog biračkog tijela. U prostor koji kontroliše ovaj antidržavni dvojac, pokušava da se pozicionira i SNP kako bi sačuvao svoje članstvo napadnuto od strane DF i Demokrata, usljed višegodišnje konfuzije SNP-a”, tvrde iz OO DPS Kolašin.

Korak iz blata marginalizacije bi da učine i URA, Ujedinjena Crna Gora kao i neki nezavisni poslanici, ali kako ističu u ovoj partiji, za njih je već odavno kasno.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve