Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Kolašin: Demokrate iskazuju zabrinutost zbog nezakazivanja sjednice na lokalnom nivou, dok podržavaju paralizu crnogorskog parlamenta

''Očekujemo da kao partija čiji je predsjednik bio prvi čovjek Skupštine Crne Gore, Demokrate pod hitno podnesu prijavu protiv potpredsjednika Strahinje Bulajića, koji je blokirao najvažniju zakonodavnu instituciju u državi i potpuno paralisao politički sistem''

Čuveni zaštitari narodne izborne volje opet se oglasiše da potvrde svoju politiku dvostrukih aršina i proglase nedosljednost kao način svoga djelovanja, ovoga puta iz Kolašina, poručili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) tog grada.

“Demokratska Crna Gora, ona što kupuje odbornike u Kotoru, a na ulicama brani izbornu volju naroda, iskazuje zabrinutost zbog nezakazivanja sjednice lokalnog parlamenta, podmećući predsjedniku Milanu Đukiću vršenje pravnog nasilja. Očekujemo da kao partija čiji je predsjednik bio prvi čovjek Skupštine Crne Gore, Demokrate pod hitno podnesu prijavu protiv potpredsjednika Strahinje Bulajića, koji je blokirao najvažniju zakonodavnu instituciju u državi i potpuno paralisao politički sistem”, naveli su iz DPS Kolašin.

Prema njihovim riječima, Demokrate serviraju crnogorskoj javnosti pojedine “pasuse iz obavještenja upravne inspekcije, ne pominjući ključno, a to je da upravna inspekcija nije nadležna za sazivanje sjednice Skupštine, što je decidirano navedeno u obavještenju”.

FOTO: DPS Kolašin

“Cijeneći odredbu ZUP-a za ukazati je da su pitanja sazivanja sjednice Skupštine opštine i način održavanja sjednice nemaju svojstvo upravnih radnji na koje se primjenjuje Zakon o upravnom postupku, već se radi o aktima pravne tehnike koji ne uživaju samostalnost u smislu upravnog akta, pa samim tim nema ni nadležnosti upravne inspekcije u ovom dijelu”, pojasnili su iz DPS Kolašin.

Zaprepaštava ovolika zabrinutost Demokrata, poručuju iz kolašinskog DPS, zbog nezakazivanja sjednice na lokalnom nivou dok podržavaju paralizu crnogorskoga parlamenta, gdje je, kako kažu, “zaustavljeno donošenje zakona kojima se stopira rast cijene goriva i osnovnih namirnica”.

Kako su naveli, prepoznatljivim pritiskom na rad državnih i lokalnih organa, “prijetnjama i ucjenama, Demokrate pokušavaju prikriti propast svoje bezlične i dvolične politike”.

“Poručujemo im da ne brinu za donošenje nove odluke o komunalnom uređenju Kolašina, lokalna vlast uredno i prilježno radi svoj posao. Upravo je strah od rada i poštovanja koje predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović ima među građanima natjerao Demokrate da ispišu svoje kilometar i po dugo saopštenje, kojim nikad nigdje neće stići, ponajmanje do cilja kome teže, a to je uticaj na građane Kolašina, koji jednostavno, ne vjeruju Demokratama. Njihovo brljanje na papiru nikako neće urušiti ugled gospodina Bulatovića, koji je stečen poštenim životom i savjesnim radom”, zaključili su iz DPS Kolašin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve