Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Izjave srpskih zvaničnika neprimjereno miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore

Izjave srpskih političara i zvaničnika koje se odnose na jučerašnji događaj u Nikšiću predstavljaju neprimjereno miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore i spadaju u domen predizbornog marketinga, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS)

Izjave srpskih političara i zvaničnika koje se odnose na jučerašnji događaj u Nikšiću predstavljaju neprimjereno miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore i spadaju u domen predizbornog marketinga, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Ilustracija

Kako su kazali, održavanje masovnih crkveno – političkih skupova za vrijeme epidemije korona virusa, poput onog u Nikšiću, suprotno propisanim mjerama, predstavlja ugrožavanje zdravlja građana naše države, koje nećemo dopustiti.

“Sve potencijalne posledice ovako neodgovornog ponašanja, i zdravstvene i ekonomske, isključivo će snositi država Crna Gora i njeni građani. Srbije se ovaj događaj tiče samo u toj mjeri što zvanični organizatori ovog skupa imaju sjedište u toj susjednoj državi, a političari koji su pozivali na skup, logističku i političku podršku dobijaju od srpskih zvaničnika”, dodaju iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, bilo bi primjerenije da su srpski političari, koji insistiraju na poštovanju preporuka i mjera zdravstvene struke u Srbiji, a zalažu se za kažnjavanje onih koji se o njih ogluše, iste kriterijume primijenili i na jučerašnji događaj u Nikšiću u organizaciji SPC.

“Posebno ako se ima u vidu da je država Srbija, poslala upozoravajuću poruku Crkvi i zabranila masovne vjerske obrede, u trenutku kada je smatrala da će oni ugroziti zdravlje njenih građana”, navode iz DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve