Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Izjava Spasojevića, nezabilježeno nipodaštavanje funkcije predsjednika Crne Gore, građana koji su ga birali i crnogorske države uopšte

''Zasigurno da u svijetu ne postoji država u kojoj državni činovnik na ovakav način govori o legitimnom predsjedniku države, niti ima države u kojoj se državni činovnik odnosi prema ovoj funkciji''

Skandalozna i neprimjerena izjava upravnika Istražnog zatvora, Predraga Spasojevića, kojom nagovještava i priželjkuje hapšenje predsjednika Crne Gore, nije samo zlurada prijetnja i uvreda upućena prema ličnosti predsjednika države već predstavlja nezabilježeno nipodaštavanje funkcije predsjednika Crne Gore, građana koji su ga birali i crnogorske države uopšte, saopštila je danas DPS-ova Komisija za afirmaciju državnog identiteta Crne Gore.

“Zasigurno da u svijetu ne postoji država u kojoj državni činovnik na ovakav način govori o legitimnom predsjedniku države, niti ima države u kojoj se državni činovnik odnosi prema ovoj funkciji. Nadasve, ovakva nečuvena izjava, saopštena od strane državnog činovnika, nije samo zakonski prekršaj i klasičan oblik zloupotrebe funkcije u političke svrhe nego je, kao lični gest koji sadrži prijetnju i likovanje, manifestacija nemorala najgore vrste”, istakli su u saopštenju.

U Crnoj Gori, koja je, ističu, živjela i u nedemokratskim i demokratskim sistemima, nikada se nije desilo da državni funkcioner predviđa nečije hapšenje i da pri tome “sa dozom likovanja i sarkazma, zamišlja nečije zatvorske dane”.

“Takve izjave nijesu primjerene ni crnogorskoj moralnoj tradiciji, uprkos tome što je Crna Gora već više od jednog vijeka poprište oštrih i surovih političkih sukobljavanja”, naglašavaju iz DPS-ove Komisije za afirmaciju državnog identiteta Crne Gore.

Ali, kako dodaju, nezavisno od njihove političke tradicije, “ni u najgorim nedemokratskim režimima upravnik zatvora ne određuje ko će biti uhapšen i ko je zaslužio robiju”, već o nečijoj krivici i zatvorskoj kazni odlučuju, ističu u DPS-u, organi koju su za to nadležni.

“Sasvim je jasno da ovakvim izjavama Spasojević iskazuje lična moralna i politička stanovišta, na koja kao funkcioner nema pravo, ali zabrinjava što o njegovim ispadima i nezakonitom ponašanju ćute predstavnici izvršne vlasti, koji su ga na ovu funkciju imenovali, i koji, to je sada očigledno, imaju iste želje kada je riječ o ličnosti predsjednika Crne Gore”, ukazuju u saopštenju.

Prema njihovim riječima, svi oni se nalaze na istom zadatku – “urušavanju nezavisnosti i funkcionalnosti države Crne Gore”.

“Tako da je sasvim očekivano što je meta njihovih napada predsjednik Crne Gore, koji je, htjeli to priznati ili ne, personifikacija obnovljene crnogorske nezavisnosti i njenog evroatlantskog opredjeljenja, ali i njeno najjače uporište u sadašnjem vremenu. Upravo zato je Spasojeviću i njegovim nešto pametnijim istomišljenicima, pored namjere unižavanja ugleda države Crne Gore, potrebna diskreditacija i kriminalizacija ličnost predsjednika Mila Đukanovića”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
11.12.2022-17:51 17:51

…radi sa kriminalcima i olosem i on poprima sve od njih i postaje isto…!